Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η ευθύνη για τη Γάζα ανήκει στο Τουρκικό Έθνος»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η ευθύνη για τη Γάζα ανήκει στο Τουρκικό Έθνος»

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Μπαχτσελί επανέλαβε την υποχρέωση της Τουρκίας να προστατεύσει την Γάζα

Νέα παρέμβαση έκανε ο Μπαχτσελί, σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, για την κατάσταση στην Γάζα. Μετά την ανάρτηση του, όπου καλούσε σε άμεση επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας, ο ισχυρότερος σύμμαχος του Ερντογάν, επανέρχεται λέγοντας πως «Η αποστολή της προστασίας της Γάζας είναι η κληρονομιά μας. Εάν η Ιερουσαλήμ δεν είναι ασφαλής, ούτε η Άγκυρα είναι ασφαλής.»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, ο Μπαχτσελί ζήτησε, για ακόμη μία φορά, κατάπαυση του πυρός για τη Γάζα και είπε: «Έχουν περάσει 24 ώρες. Η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη για κάθε είδους επέμβαση και αγώνα ως εγγυητής για λογαριασμό της ανθρωπότητας.»

«Οι καταστροφές στη Γάζα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Τονίζοντας ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πόλεμος, ο Μπαχτσελί είπε:

«Ο πρόεδρός μας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει έναν τεράστιο αγώνα για να εξαλείψει τις απειλές κατά της χώρας μας στην πηγή τους και σίγουρα δεν είναι μόνος του. Αν η Ιερουσαλήμ δεν είναι ασφαλής, αν η Γάζα δεν είναι ασφαλής, αν το Χαλέπι δεν είναι ασφαλές, αν το Κιρκούκ δεν είναι ασφαλές, αν οι συμπατριώτες μας και οι θρησκευόμενοι αδελφοί και αδελφές μας δεν είναι ασφαλείς, υπογραμμίζω ότι κανένας άνθρωπος με λογική και συνείδηση δεν θα μπορεί να μιλάει για την ασφάλεια της Άγκυρας.

«Η Τουρκία πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη για κάθε είδους παρέμβαση»

Οι καταστροφές στη Γάζα σήμερα είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αν δεν αναλάβουμε δράση με την αρχαία κρατική μας σοφία και βούληση, αν δεν υποστηρίξουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας επαφές με στρατιωτική αποτροπή, είναι αναπόφευκτο ότι μια μέρα θα καταδικαστούμε σε μια παρόμοια τραγωδία στη Γάζα, Θεός φυλάξοι, στην Ανατολία.

Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2023, οι δηλώσεις που έκανα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο ορισμός και η επιβεβαίωση της αδιαμφισβήτητης ευθύνης που αισθάνομαι για το έθνος, το κράτος, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις μελλοντικές γενιές. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, παρακολουθώ τα μηνύματα υποστήριξης αλλά και τις άδικες επικρίσεις».

«Ο στόχος είναι να περικυκλωθεί η Παλαιστίνη»

Στην συνέχεια, ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ερντογάν ανέφερε: «Για να κατανοήσει κανείς τις μαζικές δολοφονίες και τη γενοκτονική ισραηλινή βία στη Γάζα, δεν χρειάζεται να είναι Παλαιστίνιος, δεν χρειάζεται να είναι Άραβας όπως ισχυρίζονται κάποιοι, δεν χρειάζεται καν να είναι μουσουλμάνος, χρειάζεται μόνο να είναι άνθρωπος και να υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες. Νοσοκομεία βομβαρδίζονται.

Προετοιμάζονται να εκδιώξουν τους κατοίκους της Γάζας στη χερσόνησο του Σινά και όσους ζουν στη Δυτική Όχθη στην Ιορδανία. Ο στόχος είναι να περικυκλωθεί η Παλαιστίνη σήμερα, όλη η περιοχή αύριο και στο τέλος η Τουρκία. Η ουδετερότητα απέναντι στην καταπίεση είναι ατιμία. Δόξα τω Θεώ, εμείς δεν είμαστε ανέντιμοι, είμαστε στο πλευρό των δικαίων, των αθώων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αδελφών μας με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί.

Έχουν παρέλθει 24 ώρες. Η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη για κάθε είδους παρέμβαση και αγώνα στο όνομα και για λογαριασμό της ανθρωπότητας, για να ανθίσει το κλίμα ειρήνης και λύσης και να δημιουργηθεί ο εγγυητικός μηχανισμός. Δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω», είπε.

«Η αποστολή της προστασίας της Γάζας ανήκει στο τουρκικό έθνος»

Αναφέροντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη ήταν επίσης αναποτελεσματικά στις συγκρούσεις, ο Μπαχτσελί είπε: «Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να εμφανιστεί στην πύλη των συνόρων της Ράφα. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας. Η ειρηνευτική σύνοδος κορυφής του Καΐρου για τη Γάζα δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα.

Οι ισλαμικές χώρες αδρανούν και παρακολουθούν αβοήθητες τους βομβαρδισμούς της Γάζας. Ως εκ τούτου, η αποστολή της προστασίας και της διαφύλαξης της Γάζας ανήκει στο τουρκικό έθνος. Είτε τα μέρη θα καθήσουν στο τραπέζι προκειμένου να επιτευχθεί η λύση των δύο κρατών, παρέχοντας ένα μόνιμο ειρηνικό περιβάλλον, είτε η Τουρκική Δημοκρατία θα πρέπει να αντιδράσεις για την καταστροφή της Γάζας στο υψηλότερο επίπεδο, με τον ταχύτερο και σκληρότερο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεχόμενα. Αυτή είναι η στάση μας.»

Δείτε το βίντεο

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024