Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ο Χέρτσογκ έδειξε βιογραφία βομβιστή σαν «εγχειρίδιο κατασκευής χημικού όπλου»

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Χέρτσογκ έδειξε βιογραφία βομβιστή σαν «εγχειρίδιο κατασκευής χημικού όπλου»

Σε τακτικές προπαγάνδας φαίνεται να επιδίδεται ο πρόεδρος του Ισραήλ καθώς παρουσίασε βιογραφία βομβιστή σαν «εγχειρίδιο» κατασκευής χημικών όπλων, το οποίο είχε στα χέρια της η Χαμάς.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, παρουσίασε «ντοκουμέντα» τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο βρέθηκαν σε έναν νεκρό μαχητή της Χαμάς στο κιμπούτς Μπέερι,  και τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν «αποδείξεις» ότι η οργάνωση σχεδίαζε να δημιουργήσει χημικά όπλα και να τα χρησιμοποιήσει, κάτι που όμως τελικά δεν ισχύει.

Σύμφωνα με το Middle East Eye, τα ντοκουμέντα που παρουσίασε ο πρόεδρος του Ισραήλ είναι μία ανεπίσημη βιογραφία του Ραμζί Γιουζέφ που ήταν ανάμεσα στους βομβιστές της επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993.

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ διαπιστώνεται πως το βιβλίο 30 σελίδων δεν περιλαμβάνει οδηγίες για τη δημιουργία χημικών όπλων αλλά έχει αναφορές στη ζωή του γεννημένου στο Κουβέιτ Γιουσέφ, για όσο καιρό ήταν μέλος της Αλ Κάιντα και ειδικά στον ρόλο που είχε στην επίθεση του 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Οπότε εύκολα κάποιος καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τακτικές προπαγάνδας από την πλευρά του Ισραήλ.

«Να πόσο σοκαριστική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, όταν βλέπουμε τις οδηγίες που δίνονται για το πώς θα επιχειρήσουν και πώς θα δημιουργήσουν ένα είδος μη επαγγελματικού χημικού όπλου με κυάνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρτσογκ.

Τι ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Ισραήλ

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Χέρτσογκ παρουσίασε ένα έγγραφο που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα «επίσημο» εγχειρίδιο της Αλ Κάιντα, το οποίο σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Ισραηλινού προέδρου περιείχε οδηγίες για το πώς θα φτιάξει κάποιος χημικά όπλα.

Όπως ισχυρίστηκε το έγγραφο το οποίο έδειξε ο ίδιος στο Sky News, βρέθηκε σε έναν μαχητή της Χαμάς που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στο κιμπούτς Μπέερι, όπου σύμφωνα με τις Αρχές του Ισραήλ το 20% από τους 1.100 κατοίκους είτε σκοτώθηκαν είτε απήχθησαν.

«Είναι υλικό της Αλ Κάιντα. Επίσημο υλικό της Αλ Κάιντα. Έχουμε να κάνουμε με τον ISIS, την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς. Να πόσο σοκαριστική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, όταν βλέπουμε τις οδηγίες που δίνονται για το πώς θα επιχειρήσουν και πώς θα δημιουργήσουν ένα είδος μη επαγγελματικού χημικού όπλου με κυάνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρτσογκ.

Το Sky News πάντως αναφέρει πως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του Ισαάκ Χέρτσογκ.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Το έγγραφο είναι υποστηρικτικό ως προς τη δράση της Αλ Κάιντα και περιγράφει τον Γιουσέφ σαν «ήρωα», δίνοντας έμφαση στο «ακαδημαϊκό του υπόβαθρο στο τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου του Σουόνσι, το οποίο ήταν ‘προσόν’ για τον ρόλο του ως τζιχαντιστή στη συνέχεια».

Σε μία άλλη σελίδα του εγγράφου αναφέρεται στο «Σχέδιο Bojinka», το οποίο περιλάμβανε την ανατίναξη 11 αεροπλάνων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Ασία στις ΗΠΑ το 1995, καθώς και ένα σχέδιο δολοφονίας του «σταυροφόρου» πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’.

Όπως σημειώνεται σε κάποιο σημείο του εγγράφου, αναφέρεται ότι «επίσης χρησιμοποιήθηκε η χρήση φωσγένιου, του οποίου η χρήση σαν χημικό όπλο είναι 20 φορές πιο ισχυρή από τη χλωρίνη και προκάλεσε το 70% των θανάτων σε μάχες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο σκοτώνει τα θύμα παραλύοντας τους πνεύμονες».

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο σταματάνε οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του χημικού όπλου και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή του.

Ο Γιουσέφ του, οποίου το πραγματικό όνομα είναι Αμπντούλ Μπασίτ Μαχμούντ Αμπντούλ Καρίμ, βρίσκεται σε φυλακή στις ΗΠΑ, όπου εκτίει πολλαπλή ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση το 1993, η οποία σκότωσε επτά ανθρώπους.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024