Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει βίντεο φερόμενου μέλους της Χαμάς, ομολογεί δολοφονίες

Ισραήλ: Ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει βίντεο φερόμενου μέλους της Χαμάς, ομολογεί δολοφονίες

Ο Ισραηλινός στρατός απέστειλε σε δημοσιογράφους βίντεο ανάκρισης φερόμενου μέλους της Χαμάς που ομολογεί δολοφονίες πολιτών και βιασμό πτώματος.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Ισραηλινός στρατός απέστειλε σε δημοσιογράφους βίντεο, το οποίο δεν έχει ανέβει ή επιβεβαιωθεί ακόμα, στο οποίο φερόμενο μέλος της Χαμάς ομολογεί υπό ανάκριση πως υπήρχε εντολή για σφαγές και ακρότητες στα κιμπούτς την 7η Οκτωβρίου.

Στο βίντεο περιγράφεται ένα άτομο, με θολό πρόσωπο το οποίο αναφέρει τις οδηγίες που είχαν λάβει οι μαχητές της Χαμάς κατά την διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Οι οδηγίες που μετέφερε ήταν «σκοτώστε όποιον συναντήσετε»

Σκηνές από κάμερα σώματος μαχητή της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι οδηγίες της φρίκης

Το άτομο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περιγράφει πως έλαβαν οδηγίες να σκοτώσουν όποιον συναντήσουν, να αποκεφαλίσουν τα θύματα και να τους κόψουν τα πόδια. Αναφέρει στο βίντεο πως τους δόθηκε άδεια να βιάσουν το πτώμα ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, ο τρομοκράτης συνελήφθη κατά την διάρκεια επίθεσης στο κιμπούτς Αλουμίμ. Κατά τη διάρκεια της μάχης η ομάδα ασφαλείας του κιμπούτς, απώθησε τους επιτιθέμενους, παρότι είχαν ήδη μπει στον χώρο όπου ζούσαν οι εργάτες του κιμπούτς. Αναφέρθηκαν 16 νεκροί με καταγωγή από την Ταϊλάνδη και το Νεπάλ, ενώ φέρονται να απήγαγαν 8 τους οποίους μετέφεραν στην Γάζα.

Σκηνή από το βίντεο των 43 λεπτών που έφτιαξε ο Ισραηλινός στρατός.

Οι πληροφορίες που προσθέτει το BBC είναι πως πρόκειται για 43 λεπτά μονταρισμένου υλικού που έγινε προβολή στο Τελ Αβίβ την Δευτέρα, επελεγμένο από ώρες βίντεο. Αναφέρεται πως ένας εκ των δραστών πήρε τηλέφωνο την μητέρα του να την ενημερώσει πως «σκότωσε 10 Εβραίους με τα ίδια του τα χέρια».

Τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι τώρα, με τους 1.300 την πρώτη ημέρα της επίθεσης. Οι απώλειες των Παλαιστινίων στηγν Γάζα ανέρχονται σε 5.087 σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία και 91 στην Δυτική Όχθη. Οι περισσότερες δολοφονίες εκατέρωθεν αφορούν άμαχο πληθυσμό και ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι στρατιώτες.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024