Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σούνακ: Λάθος των Παλαιστινίων η έκρηξη στο νοσοκομείο - Επικρίνει ΜΜΕ που κατηγόρησαν το Ισραήλ

Σούνακ: Λάθος των Παλαιστινίων η έκρηξη στο νοσοκομείο – Επικρίνει ΜΜΕ που κατηγόρησαν το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ρίχνει την ευθύνη σε στρατιωτική οργάνωση της Παλαιστίνης επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών

Η θανατηφόρα έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας προκλήθηκε από πύραυλο, ή μέρος πυραύλου που εκτοξεύτηκε από παλαιστινιακή στρατιωτική οργάνωση και όχι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρίσι Σούνακ στο Βρετανικό Κοινοβούλιο επικαλούμενος πληροφορίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο πύραυλος εκτοξεύτηκε μέσα από τη Γάζα με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Ο Σουνάκ είπε ότι με βάση την ανάλυση πληροφοριών και όπλων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «κρίνει ότι η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από πύραυλο ή μέρος αυτού που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα προς το Ισραήλ».

«Βιαστήκατε να κατηγορήσετε το Ισραήλ»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή των Κοινοτήτων για το ταξίδι που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

Ο Σούνακ δεν δίστασε να επικρίνει ορισμένα μέσα ενημέρωσης που έσπευσαν να κατηγορήσουν το Ισραήλ για την συγκεκριμένη έκρηξη, όπως χαρακτηριστικά είπε καθώς αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της κρίσιμης διπλωματικής προσπάθειας των ΗΠΑ».

Δημιουργία δύο κρατών θέλουν οι Βρετανοί

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση των Βρετανών για την ανάγκη δύο κρατών στην περιοχή σημειώνοντας πως μια τέτοια συμφωνία θα έλυνε ουσιαστικά το πρόβλημα και θα επέβαλε την ειρήνη. Τέλος, δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκ. λιρών στη Γάζα.

Όπως εξήγησε, τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανένα σενάριο» στο οποίο θα μπορούσε να επιτραπεί στη Χαμάς να ελέγχει μέρος ή το σύνολο ενός παλαιστινιακού κράτους και για αυτο η ιδέα δύο βιώσιμων κρατών θα επρέπει να είναι η επικρατέστερη μεταξύ των επιλογών για κατάπαυση των εχθροπραξιών στην περιοχή.

Αποτυχημένη επίθεση της Ισλαμικής Τζιχάντ, λένε οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη δηλώσει πως η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη ήταν πιθανότατα λόγω αποτυχημένης επίθεσης από την μαχητική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Η περιοχή που διοικείται από τη Χαμάς ανέφερε ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024