Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα αποχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν προσομοιάζει σε αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα»

Νέα αποχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν προσομοιάζει σε αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα»

Βολές από την Κατερίνα Μιτοπούλου κατά την αποχώρησή της από την οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Οι τάσεις φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εντείνονται και στα μέλη του, καθώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν την αποστασιοποίηση ή/και την αποχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Κατερίνα Μιτοπούλου

Σήμερα, εκτός από τον Στέλιο Κούλογλου που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος του κόμματος στα Ιωάννινα Κατερίνα Μιτοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές, δημοσιοποίησε την αποχώρησή του.

Όπως επισημαίνει η Κατερίνα Μιτοπούλου σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, υπέβαλε την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον συντονιστή του κόμματος νομού Ιωαννίνων καθώς και στον συντονιστή της οργάνωσης μελών στην οποία ανήκε.

Η Κατερίνα Μιτοπούλου

«Νοσηρό και ανθρωποφάγο κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Οι λόγοι της αποχώρησης, σύμφωνα με την κ. Μιτοπούλου, είναι πολιτικοί, καθώς «η εξέλιξη της πορείας του κόμματος εκτιμώ ότι δεν προσομοιάζει σε αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα».

Προσθέτει ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί «νοσηρό και ανθρωποφάγο κλίμα» μεταξύ μελών και στελεχών. «Στοιχεία ντροπής, ξένα στους προοδευτικούς ανθρώπους, τα οποία μάλιστα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί άραγε; Για να γίνουν αντιληπτά σε όλους τα νέα ήθη της «αριστεράς» τους; Ο πολιτικός λόγος, η ανταλλαγή απόψεων, ο σεβασμός μεταξύ ανθρώπων με κοινούς στόχους που αντάμωσαν σε αγώνες, η πολιτική σύγκρουση και η σύνθεση μέσα από αυτήν νέων θέσεων, έδωσαν αβίαστα την σκυτάλη σε λεκτικούς τραμπουκισμούς, προσωπικές στοχοποιήσεις και απαξίωση. Υπάρχουν ευθύνες γι΄ αυτή την υφιστάμενη κατάσταση και τις φέρουν οι ηγετικές ομάδες όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος μέχρι σήμερα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως τονίζει πως υπηρέτησε πολιτικά το κόμμα από όπου και εάν της ζητήθηκε. «Συντροφικά και κυρίαρχα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που εμπιστεύτηκε μια άλλη πορεία μαζί μας τον Γενάρη του 2015. Πιστεύω ακράδαντα και η έως σήμερα πορεία μου το αποδεικνύει, ότι στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσαν οι στιγμές, πάντοτε πολιτικά και ποτέ με προσωπικές ατζέντες. Αποχωρώ με υψηλό το φρόνημα ενός αριστερού ανθρώπου που δεν φοβήθηκε να παλέψει επίμονα και επίπονα, εις βάρος ακόμα και της προσωπικής του συνθήκης, πάντοτε με σεβασμό στους θεσμούς, ανοιχτά και ουδόλως φοβικά στην κοινωνία», κατέληξε, ευχόμενη παράλληλα «καλή επιτυχία».

Η ανάρτηση-ανακοίνωση της Κατερίνας Μιτοπούλου:

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024