Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Κέιτ Μπλάνσετ εκνεύρισε τους «συγχωριανούς» της λόγω ανακαίνισης

Η Κέιτ Μπλάνσετ εκνεύρισε τους «συγχωριανούς» της λόγω ανακαίνισης

«Όταν ανοίγεις το παράθυρο ακούς γεωτρήσεις. Κάνει τη ζωή μας μαρτύριο».

Οι απογοητευμένοι κάτοικοι ενός απομονωμένου παραθαλάσσιου χωριού της Κορνουάλης κατηγόρησαν την Κέιτ Μπλάνσετ ότι «κάνει τη ζωή τους κόλαση και διώχνει τους τουρίστες» εξαιτίας των «ασταμάτητων τρυπανιών και των χτυπημάτων» στην ανακαινισμένη έπαυλη της.

Η ηθοποιός, 54 ετών, αγόρασε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα στο Mawgan Porth αξίας 1,6 εκατομμυρίων λιρών το 2020 με τον σύζυγό της Andrew Upton, το οποίο σύντομα κατεδάφισε με σκοπό να δημιουργήσει ένα «οικολογικό σπίτι» πέντε υπνοδωματίων με πισίνα.

Το χωριό, που βρίσκεται μόλις τέσσερα μίλια βόρεια του Newquay, έχει ονομαστεί «Hollywood-on-Sea» λόγω της δημοφιλίας του στους χολιγουντιανούς αστέρες. Επίσης, εκεί βρίσκεται και το σπίτι του πρωταγωνιστή του Aquaman, Jason Momoa, και του Jamie Dornan, του καρδιοκατακτητή της ταινίας «50 αποχρώσεις του γκρι».

Από τότε που ξεκίνησαν οι ανακαινίσεις στο ακίνητο της Blanchett, πολλοί κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν ότι οι «θορυβώδεις οικοδομικές εργασίες» επηρεάζουν το βιοτικό τους επίπεδο καθώς αυξάνεται και η κυκλοφορία των τεράστιων φορτηγών στην περιοχή.

Photo:ukgardenphotos | Flickr

Γκρεμίζουν παραδοσιακά μπανγκαλόου του 1930 για να χτίσουν «Lego blocks τύπου James Bond», τα οποία κανείς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά

Ένας από αυτούς δήλωσε στη Sun: «Όταν ανοίγεις το παράθυρο ακούς γεωτρήσεις. Κάνει τη ζωή μας μαρτύριο».

Ένας άλλος συμπλήρωσε: «Ο τουρισμός είναι απαραίτητος εδώ. Αυτή η διατάραξη δεν έκανε τον ιδιοκτήτη ιδιαίτερα δημοφιλή (εννοώντας στο χωριό)».

Οι ντόπιοι είναι εδώ και καιρό καχύποπτοι απέναντι στους νέους κατοίκους του Χόλιγουντ και είχαν στο παρελθόν ισχυριστεί ότι η ειδυλλιακή περιοχή τους «καταστρέφεται» από την εισροή.

Ντόπιοι εναντίον χολιγουντιανών

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι κάτοικοι αποκάλυψαν πώς χτίζονται οικονομικά «απλησίαστα» σπίτια εκατομμυρίων λιρών ενώ παράλληλα οι ανίδεοι τουρίστες παραπονιούνται για τη μυρωδιά της κοπριάς των αγελάδων – στην ύπαιθρο!

Ισχυρίστηκαν ότι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της Κορνουάλης» βρίσκεται στα πρόθυρα να καταληφθεί από ιδιοκτήτες με δεύτερη κατοικία στο μέρος, οι οποίοι γκρεμίζουν παραδοσιακά μπανγκαλόου του 1930 για να χτίσουν «Lego blocks τύπου James Bond», τα οποία κανείς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά.

Η Susan Schofield, 65 ετών, η οποία καλλιεργεί γη στην περιοχή από το 1973, λέει ότι είναι εξοργισμένη με την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών από τους νεοαφιχθέντες που αδιαφορούν για την αγροτική ζωή.

«Δεν φαίνεται να έχουν ιδέα ότι αυτή είναι η ύπαιθρος. Είχα καταγγελίες όταν έβαλα αγελάδες στο χωράφι μου επειδή δεν άρεσε η μυρωδιά ή επειδή περίμεναν να μπορούν να διασχίζουν τη γη μου όποτε ήθελαν», είπε.

Πηγή: dailymail | Κεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024