Ισραήλ: Η Χαμάς δημοσιεύει βίντεο με την απελευθέρωση των δύο αμερικανίδων
Η Χαμάς ανέβασε βίντεο από την απελευθέρωση των ομήρων, Τζούντιθ και Νάταλι Ράαναν μετά από την απαγωγή τους για 13 ημέρες από την οργάνωση.
Η Χαμάς ανήρτησε βίντεο από την απελευθέρωση, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωση δήλωσε πως έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς η μητέρα αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
Το βίντεο δείχνει την στιγμή της απελευθέρωσης των δύο αμερικανίδων Τζούντιθ και Νάταλι Ράαναν μετά την απαγωγή τους από το κιμπούτς.
חמאס הפיץ תיעוד מהעברת החטופות יהודית ונטלי לידי הצלב האדום@Itsik_zuarets pic.twitter.com/xI3qRniYhA
— כאן חדשות (@kann_news) October 20, 2023
Η οικογένεια Ραανάν μένει στο προάστιο του Σικάγο, Έβανστον. Επισκέπτονταν την γιαγιά της οικογένειας Ταμάρ Λέβιτα στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ. Ουσιαστικά το Ναχάλ Οζ είναι μια μικρή αγροτική κοινότητα ως επί το πλείστον παλαιών κατοίκων.
Η σύλληψη, η ομηρία και η απελευθέρωση
Η μητέρα και η κόρη έμεναν σε έναν ξενώνα στο νότιο Ισραήλ όταν ξεκίνησε η επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ Ακσά. Η Χαμάς επιτέθηκε σε όλους τους οικισμούς κοντά στα σύνορα με την Λωρίζα της Γάζας. Είχαν πάει για τα γενέθλια της γιαγιάς στο κιμπούτς, ηλικίας 85 ετών.
Η παράδοση έγινε από την Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό με μεσολάβηση του Κατάρ
Μέσα στα μέρη τα οποία στόχευσαν μαχητές ήταν και ένα κιμπούτς το Ναχάλ Οζ, σε απόσταση 800 μέτρων από τα σύνορα με την Γάζα. Οι δύο γυναίκες επικοινώνησαν με μέλη της οικογένειάς τους όταν άρχισαν οι οδομαχίες μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονται κοντά σε κάθε οικισμό.

Η στιγμή που βρέθηκαν με τον ισραηλινό στρατό.
Για ώρες παρέμειναν κρυμμένες σε ένα κρυσφύγετο, αλλά κάποια στιγμή τα μηνύματα σταμάτησαν.
- Ο Τραμπ απαιτεί υποταγή από τις εταιρείες ΑΙ – Εκβιάζει για νέα εργαλεία πολέμου
- «Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς» του Θανάση Τριαρίδη, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
- Στο Alithia Forum της κυβέρνησης η δημοσκοπική Marc που ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια αξίας χιλιάδων ευρώ
- Βουλγαρία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές
- «Ρελάνς» επιδιώκει ο Ανδρουλάκης απέναντι στο Μαξίμου- Στο «κάδρο» υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ
- Looksmaxxing: Πως επηρεάζει τους άνδρες το νέο trend στα social media;
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω Μέσης Ανατολής
- Επλήγη πλοίο στα στενά του Ορμούζ – «Την πιο σφοδρή επίθεση» κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442