Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερος από ποτέ ο Μιλουτίνοφ

Καλύτερος από ποτέ ο Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε και δεν αστειεύεται. Τα εντυπωσιακά νούμερα του Σέρβου σέντερ που τον καθιστούν τον δεύτερο καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης!

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον νέο ηγέτη και αυτός δεν φοβάται να δείξει ότι αποτελεί έναν εξ αυτών. Ο λόγος προφανώς για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, τον απόλυτο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν 2023/2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Ο Σέρβος σέντερ πήρε την απόφαση το καλοκαίρι να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία πήγε πιο ψηλά από ποτέ. Μετά από συνολικά τρία χρόνια στη Μόσχα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, ο «Μιλού» είναι πίσω στο λιμάνι και δεν μοιάζει τόσο στην εικόνα του όσο και στα στατιστικά του, να έχει έρθει για κάτι άλλο πέρα από την επιτυχία.

Στην στατιστική υπηρεσία, οι αριθμοί του Μιλουτίνοφ «τρομάζουν». Ο 29χρονος σέντερ έχει καταρρίψει κάθε προγνωστικό και συνεχίζει να αποδεικνύει γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή μια ματιά να ρίξει κανείς στη στατιστική υπηρεσία της Euroleague θα διακρίνει ότι ο «Μιλού» είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, πίσω μόνο από τον Νίκολα Μίροτιτς!

Πιο αναλυτικά όμως. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τέσσερα ματς σε επίπεδο Ευρωλίγκας με Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο και Παρτίζαν και κατέχει ρεκόρ 2-2. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Σέρβος έχει μετρήσει μέσο όρο πόντων 14, ενώ μαζεύει 5.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το εντυπωσιακό όμως κρύβεται στο γνωστό σύστημα αξιολόγησης που υπάρχει στο άθλημα. Μπορούμε να διακρίνουμε πως ο Μιλουτίνοφ έχει βγει MVP του Ολυμπιακού μόνο μια φορά, στο ματς με την Παρτίζαν, όμως ο σχετικός αριθμός του PIR έχει… διαφορετική άποψη.

Ο 29χρονος παίκτης του Ολυμπιακού είναι δεύτερος σε όλη την Ευρώπη με 22.5 (!), πίσω μόνο από τον απόλυτο ΜVP της Αρμάνι Μιλάνο και ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, Νίκολα Μίροτιτς.

Και όλα αυτά, ενώ η «μηχανή» του Ολυμπιακού που ακούει στο όνομα Νίκολα Μιλουτίνοφ αναγκάζεται λόγω των τραυματισμών του Φαλ και του Σίκμα, να παίζει μέσο όρο 29 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα!

Τέλος για να καταλάβει κανείς τη δουλειά του Σέρβου και στο αμυντικό κομμάτι, αξίζει να δει τους αριθμούς των άλλων σέντερ που αντιμετώπισε. Στην ήττα από το Μιλάνο, τα πεντάρια της Αρμάνι έχουν μείνει στο μηδέν (Πόιθρες και Χάινς), ενώ ο ψηλός που πρωταγωνιστεί για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, αλλά αγωνίζεται στο «4», ο Γιοχάνες Βόιτμαν, έμεινε στους τέσσερις πόντους.

Ανάλογη εικόνα και με την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί διαθέτουν δύο από τους κορυφαόυς σέντερ στην Ευρώπη, όμως και οι δύο δεν αποτέλεσαν τον κύριο παράγοντα της νίκης τους στο ΣΕΦ. Ο Βέσελι έμεινε στους 8 πόντους, ενώ μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές φέτος στην Ευρώπη, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, έμεινε στο μηδέν!

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024