Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτοι εργαζόμενοι που γεννά η Τεχνητή Νοημοσύνη - Χωρίς λεφτά, χωρίς ωράριο

Οι πρώτοι εργαζόμενοι που γεννά η Τεχνητή Νοημοσύνη – Χωρίς λεφτά, χωρίς ωράριο

Εξαιρετικά δημοφιλείς οι παρουσιαστές ειδήσεων της ΑΙ, εγείρουν το ερώτημα, αν οι ανθρώπινοι συνάδελφοι τους πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για άλλη δουλειά.

Από την Ασία έως την Ευρώπη, τα νέα πλέον παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες παρουσιάστριες της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Και η αλήθεια είναι ότι είναι ελκυστικές, ο χρόνος δεν γράφει πάνω τους και η κάμερα αποθεώνει την τελειότητα τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να παίρνουν μισθό. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες συνάδελφους τους, δημιουργήματα της ίδιας πηγής, που είναι σαφώς λιγότεροι στον αριθμό.

Με τόσα πλεονεκτήματα έναντι των ανθρώπινων συναδέλφων τους, μήπως οι τελευταίοι θα πρέπει να ανησυχούν για το τι θα κάνουν στο μέλλον;

Η τέλεια γυναίκα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Η Ζάε Ιν είναι μια επιτυχημένη παρουσιάστρια, που δημιούργησε η ΑΙ. Φοράει με χάρη το μικρόφωνο της στο πέτο του σακακιού της, κρατάει πάντα μια στοίβα χαρτιά με τη σειρά που θα πει τις ειδήσεις, αλλά το πρόσωπο της είναι αψεγάδιαστα τέλειο.

«Καλό σας απόγευμα», λέει η Ζαε Ιν από τη Νότια Κορέα

Είναι ο «εικονικός άνθρωπος», που σχεδίασε η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Pulse9, για να διαβάζει ζωντανά τα δελτία ειδήσεων στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS. Τους τελευταίους πέντε μήνες κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας στο δελτίο των 10 μια γεύση από το μέλλον.

Και φυσικά δεν είναι μοναδική περίπτωση, αφού η Ινδία έχει τη Σάνα και τη Λίζα, η Ελλάδα τον Ερμές, το Κουβέιτ τη Φέντα και η Ταϊβάν τη Νι Ζεν. «Είναι έξυπνη, πανέμορφη, αγέραστη, ακούραστη, μιλάει πολλές γλώσσες και είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μου», δηλώνει στον Guardian η Κάλι Πιούρι, η αντιπρόεδρος του ομίλου India Today, συνοψίζοντας σε μια πρόταση όλα τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της.

Εκτός επαγγέλματος οι ανθρώπινοι παρουσιαστές;

Αν σε αυτά προστεθούν ότι μπορεί να διαβάζει ατελείωτες ώρες χωρίς να κουραστεί, ότι δεν χρειάζεται φαγητό και ότι δεν θα ζητήσει ποτέ ρεπό για να πάει στο γιατρό, γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί κερδίζει τους ανθρώπινους παρουσιαστές κατά κράτος.

Το ερώτημα σε όλα αυτά είναι αν οι υπόλοιποι ανθρώπινοι παρουσιαστές στα δίκτυα του κόσμου θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν σύντομα για δουλειά ή αν υπάρχει χώρος για όλους.

Κι ενώ με την πρώτη ανάγνωση το μόνο ελάττωμα των παρουσιαστών της ΑΙ είναι η τελειότητα τους, ο Σόλομον Ρότζερς, ειδικός στην εικονική πραγματικότητα σημειώνει ένα ακόμα που διαφεύγει της προσοχής των πολλών, ότι οι θαυμαστές τους δεν μπορούν να τους συναντήσουν και να τους μιλήσουν από κοντά.

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας», ξεκινάει το δελτίο του ο Ερμές στην Ελλάδα

Η συνεργασία εγγύηση επιτυχίας

Κι ενώ οι New York Times έχουν ήδη αρχίσει από τον Ιούλιο να χρησιμοποιούν ένα δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με το όνομα Genesis που έχει αναλάβει να γράφει τις ειδήσεις της μέρας, η Ζάε Ιν σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της στη βρετανικής εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «εμείς οι εικονικοί παρουσιαστές μπορούμε να κάνουμε πράγματα που οι ανθρώπινοι συνάδελφοι μας δεν μπορούν»

«Κι εκείνοι, όμως, έχουν ικανότητες που εμείς δεν θα αποκτήσουμε ποτέ», συνεχίζει.

«Οπότε μόνο η συνεργασία μεταξύ μας μπορεί να εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», καταλήγει η ίδια.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024