Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Πανευτυχής για τις Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν» ο Μπάιντεν - Η δημοτικότητά του και το διάγγελμα

Γάζα: «Πανευτυχής για τις Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν» ο Μπάιντεν – Η δημοτικότητά του και το διάγγελμα

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων ισραηλινής καταγωγής και ταυτόχρονα προαπαθεί να πάρει τα εύσημα. Τι συμβαίνει με την δημοτικότητα του Μπάιντεν.

Πανευτυχής δήλωσε ο Τζό Μπάιντεν για την απελεύθέρωση των δύο αμερικανίδων από την Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κρατήσουν αποστάσεις και υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Ευχαριστώ το Κατάρ και το Ισραήλ για την συνεργασία τους»

Υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για την σωτηρία και των υπολοίπων ομήρων.

Όλες οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν

«Σήμερα, εξασφαλίσαμε την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων που κρατήθηκαν όμηροι από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Υπέστησαν μια τρομερή δοκιμασία αυτές τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος και ευχαρίστησε το Κατάρ και το Ισραήλ για τη συνεργασία.

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των λέγοντας πως «μπήκε τέλος στην ανησυχία και τον φόβο των οικογενειών. Τα άτομα και οι οικογένειές τους θα έχουν την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ όσο αναρρώνουν και πρέπει όλοι να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους αυτή την στιγμή».

Η πρώτη φωτογραφία των δύο ομήρων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Κατάρ και του Ισραήλ για την συνεργασία τους στην απελευθέρωση των δύο αμερικανίδων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσε πως «οι ΗΠΑ εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για την απελευθέρωση των αμερικανών ομήρων και δεν έχουν σταματήσει τις προσπάθειες για όσους κρατούνται από την Χαμάς».

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν – Η αποδοχή του πολέμου

H αποδοχή του όμως ήταν χαμηλή σε όλους τους σημαντικούς δείκτες.

Προχθές σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNBC η δημοτικότητα του Μπάιντεν ήταν στο 37%. Η ίδια δημοσκόπηση έδειχνε πως το 39% στήριζε το Ισραήλ, το 6% τους Παλαιστίνιου, το 36% δήλωσε ουδέτερο και το 19% δεν απάντησε στην ερώτηση ως «δεν ξέρω δεν απαντώ».

Φαίνεται πως η αποδοχή από πλευράς Μπάιντεν της ισραηλινής ρητορικής στο διάγγελμά του, υιοθετώντας τους αποκεφαλισμούς βρεφών, τους βιασμούς γυναικών και την αθωώτητά για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, βοήθησε στις μετρήσεις.

Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που παρουσιάζει το CNN το 48% των Δημοκρατικών αναφέρει πως συμπαθεί περισσότερο τους Ισραηλινούς και το 22% τους Παλαιστίνιους, σε μια πλήρη αντιστροφή του 2021, όπου οι Δημοκρατικοί που ερωτήθηκαν δήλωναν κατά 46% υπέρ των Παλαιστινίων και κατά 23% με τους Ισραηλινούς.

Η αμερικανική κοινή γνώμη είναι θετικά διακείμενη υπέρ των Ισραηλινών.

Πλέον το 52% δηλώνει πως η Αμερική σωστά βοηθά το Ισραήλ, ένα 20% αναφέρει πως υποστηρίζει το Ισραήλ υπερβολικά και ένα ακόμα 20% πως δεν υποστηρίζει το Ισραήλ αρκετά.

Ενώ το 59% των Δημοκρατικών, το 61% των ανεξάρτητων και το 79% των Ρεπουμπλικανών δηλώνουν πως σωστά οι ΗΠΑ δίνουν όπλα στο Ισραήλ.

Όμως το 85% των ψηφοφόρων αναφέρει πως ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε μεγαλύτερος πόλεμος στην Μέση Ανατολή.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024