Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Αίγυπτος συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για 20 φορτηγά

ΗΠΑ: Η Αίγυπτος συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για 20 φορτηγά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Haaretz, οι πρόεδροι Σϊσι και Μπάιντεν συμφώνησαν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για να περάσουν τουλάχιστον 20 φορτηγά.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε σήμερα πως ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έχει συμφωνήσει να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα ώστε να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο Air Force One, πως ο πρόεδρος Σίσι συμφώνησε στο άνοιγμα του περάσματος, αλλά προειδοποίησε πως αν η Χαμάς κατασχέσει την βοήθεια ή παρεμποδίσει την πρόσβαση θα «τελειώσει εκεί».

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Αιγύπτου συμφώνησαν να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος των ΗΠΑ κολάκευσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου λέγοντας πως «Αξίζουν εύσημα στον πρόεδρο Σίσι γιατί είχε διάθεση για συμβιβασμό».

Ο συντονισμός, η παράδοση και οι όροι

Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε πως οι Μπάιντεν και Σίσι συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, ώστε να κανονίσουν μια έκτακτη και στιβαρή διεθνή ανταπόκριση, που να ανταποκρίνεται στα στάνταρ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την Haaretz που εξασφάλισε τις πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον συντονισμό της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Σκοπός να διασφαλίσουν πως η βοήθεια θα διατεθεί αποκλειστικά στους πολίτες. Ενώ θα προωθήσουν την παγκόσμια ανταπόκριση για την συγκέντρωση 294 εκατ. δολαρίων που υπολογίζουν τα Ηνωμένα Έθνη πως θα χρειαστούν.

Συμφώνησαν ακόμα στην ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή και την διασφάλιση πως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση στον πόλεμο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να διατηρήσουν την σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, ενώ επαναβεβαίωσαν την δέσμευσή τους στην στρατηγική συνεργασία.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024