Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα Αυγέρη: «Θα γίνει γλέντι σε παραμεθόρια περιοχή το καλοκαίρι» - Αποκαλύψεις για το γάμο Κασσελάκη

Δώρα Αυγέρη: «Θα γίνει γλέντι σε παραμεθόρια περιοχή το καλοκαίρι» – Αποκαλύψεις για το γάμο Κασσελάκη

Ο γάμος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει χώρα σήμερα στη Νέα Υόρκη

Τι και αν ο πολιτικός γάμος του Στέφανου Κασσελάκη και του συντρόφου του, Τάιλερ Μάκμπεθ θα τελεστεί στο Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, σήμερα Πέμπτη, το ζευγάρι σκοπεύει να γιορτάσει το γεγονός και στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε το γλέντι θα γίνει το καλοκαίρι σε παραμεθόρια περιοχή.

Το επόμενο βήμα στη σχέση του ζευγαριού αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Τους εύχομαι βίον ανθόσπαρτον και να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς»

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύντροφός του Τάιλερ Μάκμπεθ

«Σήμερα θα γίνει ο πολιτικός γάμος του Στέφανου με τον Τάιλερ. Είναι ένας πολιτικός γάμος που μπορεί να γίνει στις ΗΠΑ, με βάση τον ισχύοντα νόμο εκεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας», σημείωσε αρχικά η κ. Αυγέρη μιλώντας στο Open.

«Εμείς θεσμοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι πολύ μεγάλη τομή. Τώρα καλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για να δούμε από κοινού πώς μπορούμε να θεσμοθετήσουμε και στη χώρα μας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με ότι και αν αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις αλλά και την τεκνοθεσία», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στο ζευγάρι «βίον ανθόσπαρτον και να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το 2023 και όσο προχωρά ο χρόνος να δίνουμε την ισότιμη ευκαιρία σε ανθρώπους να γεύονται την ευτυχία και την χαρά έτσι όπως αυτοί την αξιολογούν. Χωρίς στερεότυπα και κοινωνικούς καταναγκασμούς» κατέληξε.

Τι ισχύει με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών έχει αναγνωριστεί νόμιμα στη Νέα Υόρκη από τις 24 Ιουλίου 2011 βάσει του σχετικού νόμου περί ισότητας του γάμου. Ο νόμος επιτρέπει σε θρησκευτικές οργανώσεις να αρνηθούν να τελέσουν γαμήλιες τελετές ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει όμως τα πλήρη γαμήλια δικαιώματα και τις νομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτόν στους ανθρώπους που επιλέγουν να παντρευτούν.

Το 2006, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Σύνταγμα της Πολιτείας  δεν επιβάλλει τα δικαιώματα γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, αφήνοντας το ζήτημα της αναγνώρισης ανοιχτό για το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.

Μετά τη δικαστική απόφαση του 2006, η Συνέλευση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ψήφισε νομοθεσία για τους γάμους ομοφυλόφιλων το 2007, το 2009 και το 2011. Ωστόσο, η Γερουσία της Νέας Υόρκης απέρριψε τη νομοθεσία αυτή με ψήφους 38-24 στις 2 Δεκεμβρίου 2009. Τον Ιούνιο του 2011, η νομοθεσία πέρασε τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία και υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Andrew Cuomo στις 24 Ιουνίου 2011, ενώ τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, στις 24 Ιουλίου 2011.

Η Νέα Υόρκη έγινε η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία αναγνώρισε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024