Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Από όλα είχε ο μπαξές της ΠΓ - Τελεσίγραφο Τσακαλώτου, γάμο Κασσελάκη και μετάθεση συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Από όλα είχε ο μπαξές της ΠΓ – Τελεσίγραφο Τσακαλώτου, γάμο Κασσελάκη και μετάθεση συνεδρίου

Και τι δεν είχε η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης αποκάλυψε τον γάμο του, ο Τσακαλώτος και η Ομπρέλα πήραν το όπλο τους και ο Νίκος Παππάς προστάτευσε τον νέο πρόεδρο

Πρόταση για μετάθεση του συνεδρίου τον… μακρινό Φεβρουάριο, σκληρές φράσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και προαναγγελία… γάμου περιελάμβανε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην αρχική εισήγηση ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διεξαχθεί 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ προέκρινε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνεδρίων ανά την επικράτεια, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.

«Ένα συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι το συνέδριο πρέπει να διεξαχθεί αφού θα έχει προηγηθεί ένας συγκροτημένος και αναλυτικός διάλογος. Μίλησε για «ένα συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός. Ένα συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές» και πρόσθεσε πως «πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε. Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

Κείμενο-φωτιά από τα εννέα μέλη της Ομπρέλας

Τα εννέα μέλη της Ομπρέλας στην Πολιτική Γραμματεία κατέθεσαν κείμενο στο οποίο κατηγορούσε τη νέα ηγεσία για επιδείνωση της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταστρατήγηση του καταστατικού από τον Στέφανο Κασσελάκη και «προσωπικές» προτάσεις του νέου προέδρου μακριά από την Αριστερά.

Παράλληλα, επέμειναν σε πραγματοποίηση του Εκτάκτου Συνεδρίου μέσα στις προθεσμίες που είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή τον Νοέμβριο.

Τσακαλώτος: Η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες

Στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία ο άτυπος επικεφαλής της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, του Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και συνολικά στους νικητές των εσωκομματικών εκλογών.

Ο κ. Τσακαλώτος κρίνοντας τα όσα είπε για την αδιαμεσολάβητη σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με τον λαό, είπε ότι «στην ουσία καταργούνται όλα τα ενδιάμεσα όργανα, καταργείται και η σημασία της Πολιτικής Γραμματείας, καταργείται η δυνατότητα μιας μειοψηφίας να έχει λόγο».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό παράθυρο για αποχώρηση από το κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι «η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι χάθηκε η υπόθεση, αλλά ούτε είμαι και αισιόδοξος μετά από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας. Παραμένω στρατευμένος στην υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την επόμενη περίοδο θα φανεί αν αυτή η υπόθεση έχει μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ασπίδα προστασίας Παππά σε Κασσελάκη

Υποστηρικτικός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εμφανίστηκε στην τοποθέτηση που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ομπρέλα τόνισε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έγινε εκλογή ηγεσίας και να μη συμπεριφερόμαστε σαν να μην έγινε».

Ο Νίκος Παππάς είπε ακόμη ότι υπήρξαν φωνές κριτικής που ήταν κατ’ ελάχιστο βιαστικές και άδικες.

Υπερασπίστηκε τον νέο πρόεδρο ο Νίκος Παππάς

Τζουμάκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια τακτική θα έχει ακόμα πιο αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα

Βολές εξαπόλυσε και ο Στέφανος Τζουμάκας κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν όψει τόσο των Ευρωεκλογών όσο και του Συνεδρίου, εάν συνεχίσει με τη ίδια αντιπολιτική τακτική και με επιλογές πολιτικής ανεπάρκειας, θα έχει ακόμα πιο αρνητικά εκλογικά αποτελέσματα».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «οι δυνάμεις της νέας ήττας στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εθελοτυφλούν, αντί να προβούν σε διορθωτική πορεία. Δεν έχουν τις δυνατότητες της πολιτικής επικράτησης στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο πολιτικός χρόνος είναι οριακός. Όσα ΜΜΕ και αν έχουν, όσα ιδρύματα και άλλες διασυνδέσεις με υποβολείς μέσα και έξω από τη χώρα».

Σκληρά λόγια από τον Στέφανο Τζουμάκα

Η αποκάλυψη για τον γάμο Κασσελάκη – Μακμπέθ

Τον σύντροφο του, Τάιλερ Μακμπεθ, θα παντρευτεί αύριο στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο γάμος θα λάβει χώρα στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, με το ζεύγος Κασσελάκη – Μακμπέθ να κάνει το βήμα παραπάνω μετά το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι δικαιολόγησε και την απουσία του από τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πάγωσαν και μετά… ευχήθηκαν

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δεν περίμεναν τέτοια νέα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αιφνιδιάστηκαν όταν έμαθαν για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ.

Μετά το πρώτο μούδιασμα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του μετέφεραν τις ευχές τους.

Μετανόησε ο Τζανακόπουλος και ζήτησε συγγνώμη από τον Ρήγα

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο μεταξύ Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Τζανακόπουλου, με τον τελευταίο να ζητά συγγνώμη και του δύο άντρες να τα βρίσκουν κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ήταν λάθος μου αυτό που έγινε μετά τις εθνικές εκλογές» φέρεται να είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας το θερμό επεισόδιο με τον Παναγιώτη Ρήγα το βράδυ, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη του ΟΤ Inside Stories.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει να αντιμετωπίσει πλήθος προβλημάτων επιπλέον εντάσεις είναι περιττές και φαίνεται να υπερίσχυσε η σύνεση με τον Παναγιώτη Ρήγα να αποδέχεται την συγγνώμη του Τζανακόπουλου.

Πρόκειται για «γενναιότητα» από πλευράς του, φέρεται να είπε ο Παναγιώτης Ρήγας και παράλληλα ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει την έρευνα εις βάρος του βουλευτή.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024