Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Beard grooming: 4 tipsγια τέλεια περιποίηση στο σπίτι

Beard grooming: 4 tipsγια τέλεια περιποίηση στο σπίτι

Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας σας είναι η καθαριότητα

Κανείς δεν σου μαθαίνει πώς να αφήνεις μούσι. Απλά μεγαλώνει όπως είναι γενετικά σχεδιασμένο να μεγαλώνει. Και για πολλούς από εσάς, κανείς δεν έρχεται να σας δώσει μάθημα περιποίησης της γενειάδας.

Σίγουρα, ο μπαμπάς σας είναι εκεί για να σας μάθει πώς να ξυρίζεστε, αλλά πιθανότατα είστε σε ηλικία που πρέπει να το κάνετε μόνοι σας και που χρειάζεστε μερικές συμβουλές για τη περιποίηση της γενειάδας σας.

Αν πρόκειται να αφήσετε μούσι, τότε πρέπει να ξέρετε πώς να περιποιηθείτε ένα μούσι – είτε πρόκειται να διατηρήσετε το μήκος του είτε απλώς να το καθαρίσετε. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να μάθετε ποιο είδος στυλ γενειάδας κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας.

Πριν ξεκινήσετε να κόβετε το μήκος της γενειάδας σας, πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να κρατήσετε κοντό ή πιο μακρινό γένι. Το να αποφασίσετε για το στυλ σας θα σας βοηθούσε να αποφασίσετε πόσο κοντά θέλετε να κόψετε ολόκληρο το μούσι.

Ανάλογα με το στυλ, επιλέξτε τη χτένα κοπής με το σωστό μήκος και τοποθετήστε την στο τρίμερ σας.

Πάντα να κόβετε τα γένια σας όταν είναι στεγνά.

Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή περιποίηση της γενειάδας σας είναι η καθαριότητα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η γενειάδα σας πρέπει να καθαρίζεται με συγκεκριμένο σαπούνι και όχι με αυτό που πλένετε τα μαλλιά σας ή ένα κοινό αφρόλουτρο.

Είναι λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης γενειάδας.

Κι αφού ολοκληρώσετε το καθαρισμό, μην ξεχνάτε την ενυδάτωση.

Το καθημερινό βούρτσισμα με ειδική βούρτσα για γενειάδα είναι απαραίτητο, καθώς αυτό συμβάλλει στη σωστή κατανομή των φυσικών ελαίων της τρίχας.

Η διατήρηση της γενειάδας προϋποθέτει το ξεμπέρδεμα και την περιποίησή τους, ώστε να μη δημιουργούνται ερεθισμοί, αλλά τα μούσια να διατηρούνται απαλά, περιποιημένα και λαμπερά.

Τριμάρισμα

Το τριμάρισμα γενειάδας είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Είναι απαραίτητο περίπου μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αναζωογονήσετε την τρίχα της γενειάδας σας, αλλά να δώσετε και ομοιόμορφο σχήμα, καθώς αυτή μεγαλώνει.

Για το σκοπό αυτο προμηθευτείτε την κατάλληλη ξυριστική μηχανή που θα αναδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος σας.

1.Το πρώτο, και πολύ σημαντικό βήμα, αν έχετε αποφασίσει να κάνετε trimming στο σπίτι είναι να προετοιμάσετε κατάλληλα το μούσι σας. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα προϊόν καθαρισμού, κάνοντας απαλό μασάζ στην επιδερμίδα σας κάτω από τις τρίχες.

2.Στη συνέχεια, χτενίστε το μούσι σας με το ειδικό χτενάκι και φορά προς τα κάτω, φροντίζοντας να ξεμπερδέψετε τους κόμπους με ελαφριές κινήσεις. Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλιδάκι για grooming μπορείτε να ψαλιδίσετε τα σημεία, όπου διαπιστώνετε πως οι τρίχες της γενειάδας σας βρίσκονται εκτός ελέγχου.

3.Επόμενο βήμα, το ειδικό εργαλείο με το οποίο θα τριμάρετε τη γενειάδα σας. Μπορείτε, αν θέλετε, να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το χτενάκι (όμως, φροντίστε να βάλετε τη συσκευή στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση).

Προσοχή στην περιοχή της λαιμόκοψης: Ξεκινήστε προσεκτικά το grooming στην περιοχή, ώστε να έχετε πάντα υπό έλεγχο το αποτέλεσμα.

Όσο για το μουστάκι, θέλει και αυτό τη φροντίδα του, όταν ασχολείστε με την περιποίηση της γενειάδας σας.

4.Με το σωστό προϊόν ενυδάτωσης και θρέψης, θα πετύχετε λαμπερή γενειάδα χωρίς λιπαρότητα, καταπράυνση, τιθάσευση της τρίχας και προστασία από τη φθορά. Χρησιμοποιείστε λάδι ή balm για μαλακά γένια με περισσότερη λάμψη.

Φροντίστε να μην καλύπτει το άνω χείλος σας και τριμάρετέ το χρησιμοποιώντας στρογγυλεμένο ψαλιδάκι.

Και φυσικά όλα τα προϊόντα περιποίησης μπορείτε να τα βρείτε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε συμφέρουσες τιμές, ώστε το μούσι σας να είναι πάντα περιποιημένο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024