Αν και τα… χρειάστηκε στην τελευταία περίοδο, όταν είδε τις παίκτριες της Σλάβια Μπάνσκα Μπίστριτσα να «ροκανίζουν» για δεύτερη φορά τη μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει, οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στο φινάλε, επικράτησαν με 67-63 στη Σλοβακία κι έκαναν το «2Χ2» στον 5ο όμιλο του EuroCup γυναικών, αγκαλιάζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 27-38, 50-52, 63-67
Το δεύτερο εφετινό διπλό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο EuroCup (μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας στο Βέλγιο επί της Μαλίν) ήρθε με πολύ κόπο, αλλά και με… χαρακτήρα, καθώς οι «πράσινες» είχαν τις απαντήσεις κάθε φορά που οι Σλοβάκες προσπαθούσαν να ξαναμπούν στο ματς.
Στο πρώτο ημίχρονο οι αθλήτριες της Ελένης Καπογιάννη κυριάρχησαν απόλυτα και με τις Τζόουνς και Τβσίτκοβιτς να κυριαρχούν πήρε μία πολύ σημαντική διαφορά 11 πόντων. Η αντίδραση της Σλάβια έφερε το ματς σε ισορροπία (50-50) στο 29’, όμως έστω κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε στην τελευταία περίοδο με ένα ισχνό προβάδισμα ενός καλαθιού (50-52).
Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8 πόντους (52-60) στο 33’, όμως η σλοβακική ομάδα πίεσε κι έφερε ξανά το ματς στα ίσα (60-60) περίπου 3 λεπτά πριν απ’ το φινάλε. Ένα μεγάλο καλάθι της Τζόουνς (22π.) και η ψυχραιμία της Σταμολάμπρου απ’ τα 6,75μ. και τις βολές έκαναν τη… διαφορά και το «τριφύλλι» πανηγύρισε στο τέλος άλλο ένα μεγάλο διπλό.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ταϊρίς Μάξι οδήγησε τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στη νίκη με 109-107 επί των Ορλάντο Μάτζικ και στα play offs του NBA, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τους Κλίπερς χάρη στους 35 πόντους του Στεφ Κάρι και θα παίξουν «τελικό» με τους Σανς.
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εκουαδόρ, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διαιτητή.