Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: «Μια ήττα δεν είναι η συντέλεια του κόσμου»

Μπαρτζώκας: «Μια ήττα δεν είναι η συντέλεια του κόσμου»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι με την Παρτιζάν, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της σεζόν.

Μετά την εκτός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, ο Ολυμπιακός στρέφει το βλέμμα του στο αυριανό ματς (19/10, 21:15) κόντρα στην Παρτιζάν στο ΣΕΦ, θέλοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες στη Euroleague.

Στις δηλώσεις του παραμονές του ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της σεζόν.

«Μία νίκη ή μία ήττα δεν είναι η συντέλεια του κόσμου. Στην EuroLeague όλοι χάνουν. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και όπως έχω ξαναπεί πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτή την κατάσταση που υπάρχει τώρα. Αυτή υπάρχει γιατί δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε προπόνηση. Δεν έχουμε κάνει ούτε μία ημέρα προπόνηση όλοι μαζί. Ούτε μία. Και αυτές τις μέρες, έχοντας παιχνίδι, Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη κοκ, είναι αδύναντον η ομάδα να προπονηθεί.

Από τη στιγμή που υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών ή κάποιοι παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση επειδή απουσίαζαν το προηγούμενο διάστημα, είναι μία διαδικασία την οποία πρέπει να περάσουμε. Σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας, να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Εγώ προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ που έχουμε, είμαστε καλή ομάδα.

Ο κάθε φίλαθλος πρέπει να καταλάβει ότι η φιλοσοφία της ομάδας μας πάντα ήταν να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, είτε προερχόμαστε από νίκη, είτε από ήττα. Οι μακρόπνοοι σχεδιασμοί, οι μεγάλοι στόχοι περί Final Four είναι αστείο να λέγονται στην EuroLeague, από οποιαδήποτε ομάδα. Όταν είμαστε υγιείς πιστεύω θα παίξουμε πολύ καλά.

Ο Γουίλιαμς-Γκος θα παίξει κανονικά με την Παρτίζαν. Χθες (17/10) έκανε πλήρη ατομική προπόνηση, απλώς αποφασίσαμε να μην το βάλουμε, για να του δώσουμε 1-2 μέρες ακόμα μετά το τράβηγμα που είχε. Είναι σημαντικό αυτό γιατί είχαμε μεγάλο έλλειμμα στα γκαρντ μετά και την αποβολή του Κάναν.

Είναι σημαντικό ότι γυρίζει, αλλά γυρίζει χωρίς να έχει κάνει ούτε μία ομαδική προπόνηση. Όπως και ο Σίκμα έπαιξε στο Μιλάνο χωρίς να έχει μπει στο 5-5 με την ομάδα. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι φυσιολογικά. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε ενθάρρυνση από τον κόσμο της ομάδας μας.

Πιστεύω ότι τόσα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε καταφέρει πολλά και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Σε κάποιες κρίσιμες καμπές που περνάει μία ομάδα μέσα στη χρονιά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Δεν πρέπει να ανησυχούμε ή να αμφιβάλουμε για τον συμπαίκτη μας, για τον τρόπο που παίζουμε, για τους προπονητές, για τους γυμναστές.

Αυτό πρέπει να κάνεις όταν δεν παίζεις καλά. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό που δεν παίζεις καλά. Πρέπει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στην ομάδα μας. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Όταν όλα γίνουν φυσιολογικά, όταν η ομάδα θα προπονηθεί μαζί, θα παίξει και καλά.

Η Παρτίζαν έχασε παίκτες, όμως πήρε τον Ντόζιερ και τον Καμίνσκι. Όλες οι ομάδες κάνουν προσθαφαιρέσεις. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις όλους τους παίκτες σου.

Το scouting λέει ότι είναι μία ομάδα που παίζει μεγάλη ένταση, κυρίως μέσα στο γήπεδό της. Έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Σε όλες τις ομάδες βλέπεις πολλά ελλείμματα στην εκτέλεση των plays, τόσο των αμυντικών, όσο και των επιθετικών. Όπως και στη δική μας ομάδα το βλέπεις.

Δυστυχώς καμία ομάδα δεν έχει κάνει κανονική προετοιμασία, λόγω των απουσιών από το Παγκόσμιο και αυτό φαίνεται στις πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague. Βλέπουμε παιχνίδια που είναι πολύ μέτρια.

Μπορεί να είναι ντέρμπι, αλλά δεν είναι ποιοτικά καλά. Η Παρτίζαν έχει τη σφραγίδα του προπονητή της. Προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Έχασε από την Μπαρτσελόνα και θα έρθει εδώ πολύ πιο αποφασιστικά, αλλά το ίδιο πιστεύω θα κάνουμε κι εμείς.

Όταν ένας παίκτης είναι σε αυτό το επίπεδο, βρίσκεται στην EuroLeague, βρίσκεται στον Ολυμπιακό, είναι επαγγελματίας και αμείβεται καλά, υπάρχουν απαιτήσεις από αυτόν. Μιλάω για τον κάθε παίκτη, όχι μόνο για τον Κάναν. Πρέπει να διαχειριστεί (σσ. τα συναισθήματά του). Εδώ είμαστε για τα δύσκολα. Όταν όλα πάνε καλά, είμαστε καλοί.

Εδώ είναι μία δύσκολη κατάσταση. Και η EuroLeague είναι δύσκολη και το πρόγραμμα είναι πραγματικά ανηλεές. Ο καθένας από εμάς πρέπει να προετοιμάζεται πνευματικά. Χθες (17/10) ήταν πρόβλημα ότι ο Κάναν αποβλήθηκε με τεχνική ποινή και δεν τον είχαμε στη συνέχεια. Θα του μιλήσω λίγο, αλλά ξέρετε, ο καθένας από εμάς πρέπει να καταλαβαίνει το μέγεθος της ευθύνης που έχει σαν επαγγελματίας και να περιορίζει το πως τον επηρεάζουν τα συναισθήματα όταν παίζει.

Ο Φαλ έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε, απλά δεν έχει κάνει ούτε μία πρόπονηση. Έχει παίξει τρία παιχνίδια, από 12′ -13′ και ελπίζαμε ότι θα έρθει στην καλή του κατάσταση μέσα από το παιχνίδια», ανέφερε αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024