Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Μήπως η επόμενη κίνηση δεν είναι μια χερσαία επιχείρηση;

Ισραήλ: Μήπως η επόμενη κίνηση δεν είναι μια χερσαία επιχείρηση;

Οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζονται για τη συνέχεια της επιχείρησης, όμως ακόμα δεν έχει καθοριστεί το επόμενο βήμα.

Σε κατάσταση αγωνίας βρίσκεται όλος ο πλανήτης για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να δηλώνει ότι η Λωρίδα της Γάζας θα αλλάξει μορφή, ζητώντας από τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Όλοι περιμένουν μια μαζική χερσαία επίθεση του Ισραήλ, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός δηλώνει πως δεν έχει ακόμα καθοριστεί το επόμενο βήμα.

«Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ισραηλινού στρατού μιλώντας σε δημοσιογράφους

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει ποιο θα είναι αυτό.

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», είπε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με την «Jerusalem Post».

Όπως φαίνεται, η επόμενη κίνηση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, ως απάντηση στην επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, θα καθοριστεί από την έκβαση που θα έχουν ο συνομιλίες που θα γίνουν την Τετάρτη σε Ισραήλ και Ιορδανία – με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τι λέει η Χαμάς

Όσο οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού δεν έχουν κάνει γνωστές τις επόμενες κινήσεις τους, η Χαμάς δηλώνει ότι δεν έχει να φοβηθεί μια ενδεχόμενη χερσαία επίθεση στα εδάφη της Γάζας.

Η Χαμάς διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα πως «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, που η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς.

Έτοιμοι να αντικρούσουν την επίθεση του Ισραήλ δηλώνουν οι μαχητές της Χαμάς.

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από palestinechronicle.com), σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024