Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βαλένθια για το πρώτο ματς της Μακάμπι

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Βαλένθια για το πρώτο ματς της Μακάμπι

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η Βαλένθια, εξαιτίας της φιλοξενίας (18/10/ 21:30) του πρώτου αγώνα μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ.

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η Βαλένθια, εξαιτίας της φιλοξενίας αύριο (18/10/ 21:30) του πρώτου αγώνα μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ.

Ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή επίθεση ενόπλου στις Βρυξέλλες, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο Σουηδών φιλάθλων, πριν από την προκριματική αναμέτρηση Βελγίου-Σουηδίας για το Euro 2024.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca» έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας με συμμετοχή περισσότερων από 700 -ένστολους ή με πολιτικά- άνδρες της αστυνομίας, ενώ φυσικά επικρατεί μυστικότητα γύρω από το ταξίδι της ομάδας του Τελ Αβίβ.

«Μετά την έναρξη του πολέμου, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετακόμισε στη Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, όπου έχει εγκατασταθεί και όπου πιθανότατα θα δώσει τους αγώνες της στη Euroleague. Από εκεί θα ταξιδέψει σήμερα (17/10) στη Βαλένθια με ιδιωτική πτήση.

Οι κινήσεις της ομάδας είναι άκρως απόρρητες. Μόνο λίγοι γνωρίζουν πότε θα φτάσει στην πόλη και σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνει», αναφέρει η «Marca» και συνεχίζει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε τον αγώνα υψηλού κινδύνου και στα συνήθη μέτρα ασφαλείας με τα οποία συνήθως ταξιδεύει η Μακάμπι, θα προστεθούν και άλλα για την προστασία της ισραηλινής αποστολής, ιδιαίτερα μετά από αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες αυτή τη Δευτέρα (16/10).

Συνολικά, περισσότερα από 700 -ένστολοι και με πολιτικά- θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση».

Όπως είναι γνωστό ο αγώνας έπρεπε να γίνει στο Τελ Αβίβ, αλλά η έναρξη του πολέμου ανάγκασε τη Euroleague να τροποποιήσει τη σειρά.

«Στη Euroleague δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί. Η φήμη αυτή προέκυψε λόγω της άρνησης της Μακάμπι Χάιφα να ταξιδέψει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ σε αγώνα του Europa League που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός σύλλογος ζήτησε από την UEFA να αναβληθεί η αναμέτρηση. Αυτή την Παρασκευή, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πρέπει να παίξει στην Αθήνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οι φήμες για πιθανή αναβολή του αγώνα έχουν φτάσει και στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά η Euroleague είναι σταθερή ως προς τη διεξαγωγή του αγώνα», συμπληρώνει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024