Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ: Έκρυβε 11 κιλά κοκαΐνης σε… ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο

Χονγκ Κονγκ: Έκρυβε 11 κιλά κοκαΐνης σε… ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο

Βρήκαν στοιχεία ότι το μαξιλάρι του καθίσματος και η πλάτη του είχαν ανοίξει και ραφτεί.

Αξιωματούχοι στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακάλυψαν 11 κιλά ύποπτης κοκαΐνης κρυμμένα στα μαξιλάρια ενός ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου. Η αγοραία αξία εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Το αναπηρικό καροτσάκι με την κρυμμένη κοκκαϊνη εντοπίστηκε όταν ένας 51χρονος περνούσε από το τελωνείο το Σάββατο. Έφτασε στο Χονγκ Κονγκ από τη χώρα Sint Maarten της Καραϊβικής μέσω Παρισιού και συνελήφθη.

«Οι τελωνειακοί βρήκαν τα σακουλάκια της κοκαΐνης κρυμμένα μέσα στις επενδύσεις των μαξιλαριών και στο πίσω μέρος της ηλεκτρικής αναπηρικής καρέκλας στο check-in», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πώς ανακάλυψαν την απάτη

Το αναπηρικό καροτσάκι ήταν ένα από τα δύο κομμάτια των παραδοτέων αποσκευών του. Έγινε έρευνα όταν οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν μετά τη σάρωση και βρήκαν στοιχεία ότι το μαξιλάρι του καθίσματος και η πλάτη του είχαν ανοίξει και επανατοποθετηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε δανειστεί από φίλο του το αναπηρικό καροτσάκι.

Ο άνδρας, ο οποίος χρησιμοποιούσε πατερίτσες, είπε στους αξιωματούχους ότι ήταν διευθυντής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και ότι το αναπηρικό καροτσάκι του είχε δανειστεί από φίλο του για χρήση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών είναι σοβαρό αδίκημα στο Χονγκ Κονγκ. Η μέγιστη ποινή σε περίπτωση καταδίκης είναι πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων HK (525.793 £) και ισόβια κάθειρξη. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί ευρέως πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια για να διακινήσουν ναρκωτικά. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, κοκαΐνη αξίας σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων λιρών βρέθηκε σε μηχανοκίνητο αναπηρικό καροτσάκι στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου στην Ιταλία.

*Πληροφορίες από Sky News

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024