Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διαδήλωση έξω από το BBC επειδή δεν αποκαλεί «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς - «Ντροπή σας»

Ισραήλ: Διαδήλωση έξω από το BBC επειδή δεν αποκαλεί «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς – «Ντροπή σας»

Μια εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται National Jewish Assembly διοργάνωσε διαδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC για το γεγονός ότι το βρετανικό δίκτυο δεν αποκαλεί «τρομοκράτες» τα μέλη της Χαμάς.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC στο Λονδίνο, με εκατοντάδες Εβραίους να συγκεντρώνονται και να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το βρετανικό δίκτυο δεν αποκαλεί τα μέλη της Χαμάς «τρομοκράτες».

Διαδήλωση έξω από το BBC

«Αρκετά, φτάνει πια, αποκαλέστε τα μέλη της Χαμάς τρομοκράτες» και «ντροπή σας» είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι παρευρισκόμενοι προς τους δημοσιογράφους και τα υπόλοιπα στελέχη του BBC.

«Οι δημοσιογράφοι του BBC πρέπει να αποκαλούν την τρομοκρατία όπως είναι»

Διαδήλωση έξω από το BBC

Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι διαδηλωτές κουνούσαν ισραηλινές σημαίες και σημείωναν πως οι δημοσιογράφοι του BBC πρέπει να «αποκαλούν την τρομοκρατία όπως είναι».

Περιγράφοντας την κατάσταση ο ανταποκριτής του Sky News έξω από τα γραφεία του BBC, δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι κουνάνε ισραηλινές σημαίνεις και φωνάζουν συνθήματα όπως ‘ντροπή σας’ προς τα γραφεία του BBC».

Διαδήλωση έξω από το BBC

Η διαδήλωση οργανώθηκε από μια εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται National Jewish Assembly

Η διαδήλωση οργανώθηκε από μια εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται National Jewish Assembly και η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο επικεντρώνεται, στην προώθηση της ζωής των Εβραίων, της στήριξης του Ισραήλ και της καταπολέμησης του αντισημιτισμού.

«Οργανώθηκε από μία ομάδα που ονομάζεται National Jewish Assembly, οι οποίοι διαφωνούν με τον δισταγμό του δικτύου να χρησιμοποιήσει τη λέξη ‘τρομοκράτης’ για να περιγράψει τη Χαμάς», συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του Sky News.

Τι υποστηρίζει το BBC

Το BBC έχει υπεραμυνθεί της απόφασής του να αποκαλεί τα μέλη της Χαμάς «μαχητές» και όχι «τρομοκράτες», με έναν εκπρόσωπο του βρετανικού δικτύου να σημειώνει ότι η αυτή είναι μακρόχρονη θέση των ρεπόρτερ του BBC.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του BBC η λέξη «τρομοκράτης» μπορεί να είναι «ένα εμπόδιο παρά μία βοήθεια προς την κατανόηση της κατάστασης».

Σύμφωνα με το BBC, το δίκτυο θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τους κανόνες αμεροληψίας του, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν πως το μεγαλύτερο βρετανικό μέσο «καλύπτει» τις ενέργειες της Χαμάς.

To BBC υπογραμμίζει ότι με το να αποκαλέσει τη Χαμάς ως «τρομοκράτες, θα πάρει θέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων είχε λάβει χώρα έξω από τα κεντρικά του BBC, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη, υποστηρίζοντας ότι το BBC μεροληπτεί υπέρ του Ισραήλ.


Πάντως όπως σημείωσε ο ανταποκριτής του Sky News, «το γεγονός ότι το BBC  έχει κατηγορηθεί και από τις δύο πλευρές της διαμάχης, θα έλεγε από τη πλευρά του ότι είναι ένα σημάδι ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024