Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα φιλίας, αρνήσεις και πυρά σε Ανδρουλάκη μια μέρα μετά τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα φιλίας, αρνήσεις και πυρά σε Ανδρουλάκη μια μέρα μετά τις εκλογές

Η ενωτική δήλωση Κασσελάκη, η άρνηση ΠΑΣΟΚ και οι απαντήσεις της Χαριλάου Τρικούπη και τα πυρά της Κουμουνδούρου στον Ανδρουλάκη

Κάλεσμα… φιλίας στο ΠΑΣΟΚ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αρνητική αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη και τοποθέτηση με βολές από την Κουμουνδούρου στον Νίκο Ανδρουλάκη περιελάμβανε το πολιτικό μενού της κεντροαριστεράς μετά το τέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όλα ξεκίνησαν με την εκλογή του Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων έναντι του Κώστα Μπακογιάννη καθώς και τις άλλες επιτυχίες των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα, όπως στον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Χαριλάου Τρικούπη κράτησε σαφείς αποστάσεις στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου περί σύμπραξης και μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων

Η δήλωση Κασσελάκη

Το ματσάρισμα των δύο κομμάτων ξεκίνησε με τις πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, που έδειχναν μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα, παρότι, εκτός από την περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν υπήρχε κάποιος υποψήφιος που στήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρώτο γύρο, παρά μόνον από τον δεύτερο.

Παράλληλα, απηύθυνε έμμεσο κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους».

Τα λεγόμενα Ανδρουλάκη που έφεραν αντίδραση

Όμως, τα λεγόμενα του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρώτη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα, έφεραν σφοδρή αντίδραση από την Κουμουνδούρου, που ανέφερε ότι «το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να αφήσουν τις κοντόφθαλμες λογικές της κομματικής περιχαράκωσης και να αντιληφθούν το διακύβευμα της εποχής.

Δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη αποδείχτηκαν κατώτερες του αναμενόμενου, δείχνοντας αλαζονεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε μεταξύ άλλων πως «είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους».

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο ελληνικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. «Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Σύμμαχος ο Γιώργος Παπανδρέου

Αντίθετα, όμως, η Κουμουνδούρου εκτίμησε ως θετικά τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα μετά την εκλογή του ως δήμαρχος Αθηναίων. «Όταν ενώνουμε προοδευτικές δυνάμεις μπορεί να γίνει η ανατροπή», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, μία φράση που εξελήφθη ως μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για πολιτική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Χαριλάου Τρικούπη κράτησε σαφείς αποστάσεις στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου περί σύμπραξης και μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων, ενώ, απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου προσδιόρισε ως άμεσο πολιτικό στόχο τη «προσωπική ήττα του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου», καθώς, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «οποιαδήποτε άλλη σεναριολογία νοθεύει τη μεγάλη νίκη, που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ».

Ακολούθως στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τόνισαν πως «εμείς είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία και όχι να της πετάμε σωσίβιο σε κάθε δύσκολη στιγμή».

Τέλος, ανέφεραν ότι «εξαρχής είχαμε προτεραιότητα τις προγραμματικές συνεργασίες από τα κάτω και την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη. Νέα πρόσωπα με επάρκεια και καθαρό προοδευτικό λόγο, είναι αυτά που απέδειξαν ότι μπορούν να γυρίσουν σελίδα για την πατρίδα μας».

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024