Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία: Θα «χτυπήσει» και τη Θεσσαλία

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία: Θα «χτυπήσει» και τη Θεσσαλία

Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται το αύριο και την Τετάρτη. Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Για επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» μεταξύ άλλων και την Θεσσαλία προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο η επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα και από βορρά προς νότο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες, την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσει και τους 10 βαθμούς.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστηρίζει ότι η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται το αύριο και την Τετάρτη.

Αιτία γι ‘ αυτή την εξέλιξη, όπως αναφέρει,  είναι η διαταραχή που εντοπίζουμε στο πλαίσιο του χάρτη που ακολουθεί και η οποία από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα ωθήσει ψυχρότερο αέρα προς την περιοχή μας και ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία που θα συναντήσει αλλά και με θερμότερο αέρα που ήδη υπάρχει στα μέρη μας, θα δημιουργήσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας που αν και δείχνει να κινείται γρήγορα, είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστηρίζει ότι η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται το αύριο και την Τετάρτη

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που θέλουν τα προγνωστικά στοιχεία να επηρεάζονται περισσότερο από αυτό το κύμα κακοκαιρίας, τονίζει ο κ. Μαρουσάκης, είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα όπου αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

Περιοχές όπως το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική – κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική – κεντρική Στερεά, αλλά και η κεντρική και βόρεια Πελοπόννησος, είναι περιοχές οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 40 με 60 τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του 12ωρου, συνθήκες που οδηγούν σε πλημμυρικά επεισόδια είτε τοπικά είτε και πιο εκτεταμένα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση για περιοχές που βρίσκονται από το ύψος της Λαμίας και πιο πάνω

Καθώς ο ψυχρότερος αέρας θα συγκρουστεί με τις ήδη υπάρχουσες πιο θερμές αέριες μάζες, θα δημιουργήσει μεγάλη οριζόντια βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης), με αποτέλεσμα την επικράτηση επικίνδυνων ανέμων ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Εκτός από αυτόν τον παράγοντα που αφορά τη συνοπτική κλίμακα, θα πρέπει να επισημάνουμε και την πρόσκαιρη αλλά επικίνδυνη ενίσχυση των ανέμων που μπορεί να παρουσιαστεί κατά την ώρα εκδήλωσης των βροχών – καταιγίδων, όπως επίσης και το ενδεχόμενο τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι ή έντονους κεραυνούς εξαιτίας της έντονα ασταθούς ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση για περιοχές που βρίσκονται από το ύψος της Λαμίας και πιο πάνω η οποία πτώση μπορεί τοπικά να ξεπεράσει ακόμη και τους 10° ιδιαίτερα προς τα βορειοδυτικά – βορειοανατολικά της χώρας μας.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει και στο πρώτο “άσπρισμα” βουνοκορφών προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024