Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αίμα που μυρίζει η Ελλάδα και τα σενάρια πρόκρισης στο Euro 2024

Το αίμα που μυρίζει η Ελλάδα και τα σενάρια πρόκρισης στο Euro 2024

Ακόμα όμως και με ήττα στο παιχνίδι της Δευτέρας στην «Opap Arena» έχουν πιθανότητες πρόκρισης, αφού είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί το σενάριο της ισοβαθμίας

«Η Ελλάδα θα πρέπει να μυρίζει αίμα τώρα». Ατάκα του Ρόναλντ Κούμαν μετά την ήττα της Ολλανδίας από τη Γαλλία (1-2) και τη νίκη της Γαλανόλευκης στο Δουβλίνο (2-0).
Οι Οράνιε ανησύχησαν περισσότερο με την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας παρά από την ήττα τους στο ματς με τους Μπλε οι οποίοι εξασφάλισαν πρώτοι και αήττητοι την πρόκριση. Στην Αθήνα οι Τουλίπες θα έρθουν για δύο αποτελέσματα: νίκη ή ισοπαλία.

Ακόμα όμως και με ήττα στο παιχνίδι της Δευτέρας στην «Opap Arena» έχουν πιθανότητες πρόκρισης, αφού είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί το σενάριο της ισοβαθμίας. Η Ολλανδία έχει νικήσει με 3-0 στο Αϊντχόβεν, αποτέλεσμα που το θεωρεί μαξιλάρι ασφαλείας αν ισοβαθμήσει με την Ελλάδα καθώς μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκτός κι αν η Γαλανόλευκη νικήσει με τέσσερα γκολ διαφορά και εξασφαλίσει από τη Δευτέρα την πρόκρισή της.

«Αν νικήσουμε τους Ελληνες υπάρχει η πιθανότητα να τερματίσουμε δεύτεροι. Δεν είναι άσχημη και η ισοπαλία γιατί τους έχουμε νικήσει στην έδρα μας. Και στην περίπτωση ισοβαθμίας τα μεταξύ μας παιχνίδια θα είναι καθοριστικά. Αν ηττηθούμε θα είναι πολύ δύσκολο, θα είναι συναρπαστικός ο επόμενος μήνας», δήλωσε ο Κούμαν.

Λόγω απουσίας μιας ντουζίνας παικτών οι Ολλανδοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Γαλλίας τέσσερις νεαρούς που έκαναν το ντεμπούτο τους. Πρόκειται για τους Ταϊάνι Ράιντερς, Μπαρτ Φερμπρούγκεν, Κουλίντσι Χάρτμαν και Τζόι Φέρμαν. Ο Χάρτμαν πέτυχε το μοναδικό γκολ των Οράνιε στο ματς με τη Γαλλία και έγινε ο πρώτος αμυντικός που σκοράρει στο ντεμπούτο του μετά τον Ντικ Σνάιντερ, τον Μάιο του 1972 εναντίον του Περού.

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση έκανε του συμπατριώτες του να ξεχάσουν το «φάουλ» στο οποίο υπέπεσε κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, καθώς μασούσε τσίχλα. Ο ακραίος της Φέγενορντ, στον οποίον στηρίζει πολλά ο Κούμαν για το παιχνίδι με την Ελλάδα, δήλωσε πως δεν είχε κανένα άγχος για την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα. «Περισσότερο άγχος είχα στις εξετάσεις του σχολείου παρά τώρα».

Οσον αφορά τον Φερμπρούγκεν, έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έκανε ντεμπούτο, σε ηλικία 21 ετών και 56 ημερών, μετά το 1969 και τον Γιαν φαν Μπέβερεν (21 ετών και 42 ημερών) αι φιλοδοξεί να φύγει από την Αθήνα με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της Ολλανδίας ήταν η απουσία παικτών του Αγιαξ από την αρχική ενδεκάδα. Κάτι ανάλογο είχε επαναληφθεί στις 6 Ιανουαρίου 1981 σε παιχνίδι εναντίον της Ιταλίας.

Στην ατελείωτη λίστα με τους τραυματισμένους παίκτες προστέθηκε και ο Βουτ Βέγκχορστ. Ο επιθετικός αποκόμισε ένα χτύπημα από το ματς με τη Γαλλία, προπονήθηκε μόνος του και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Δευτέρας είναι αμφίβολη.

Η «Μπιλντ» δεν δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στους Ολλανδούς, μετά την εικόνα που παρουσίασαν στο ματς με τους Μπλε. «Μετά την ήττα από τη Γαλλία η Ολλανδία πρέπει να ανησυχεί για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα τα καταφέρει να συμμετάσχει στο δικό μας Euro;», αναρωτιέται.
Διαιτητής του αγώνα Ελλάδα-Ολλανδία ορίστηκε ο Ισπανός Αλεχάνδρο Ερναντέθ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024