Λάρισα: Μαθητής Λυκείου αγόρασε ναρκωτικά από το διαδίκτυο με κρυπτονομίσματα
Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με bitcoin.
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 18χρονος μαθητής στη Λάρισα που αγόραζε ναρκωτικά από το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα για τις πληρωμές.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD συνελήφθη την Παρασκευή (13/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.
Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με κρυπτονόμισμα (bitcoin) αξίας 150 δολαρίων ΗΠΑ που είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.
Η σύλληψη του 18χρονου Λαρισαίου μπορεί να θεωρείται πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά, επιβεβαιώνει ωστόσο το ήδη γνωστό στις διωκτικές αρχές ότι ο ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, το ευρέως γνωστό ως dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από νεαρούς, άριστους κατά τα άλλα χρήστες των νέων τεχνολογιών για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, με την ψευδαίσθηση της «ασφαλούς» προμήθειας αντί της έκθεσης στον κίνδυνο προμήθειας ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα οι πλατείες, άλλοι πολυσύχναστοι χώροι και στέκια νεολαίας.
Το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανιχνεύθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του, ο 18χρονος Λαρισαίος.
Το δέμα περιείχε ζαχαρωτά (ζελεδάκια) διαφόρων χρωμάτων, 14,6 γραμμάρια μεθυλενοξιοξυμε θαμφεταμίνης, γνωστότερης και ως MDMA, μια ψυχοτρόπο ουσία που χρησιμοποιούν οι χρήστες καθώς αλλάζει τις αισθήσεις, δημιουργεί αυξημένη ενέργεια και, φυσικά προκαλεί ευχαρίστηση. Όπως περιείχε 5 τεμάχια του παραισθησιογόνου ναρκωτικού LSD αλλά και 10 χάπια ηρεμιστικού (αγχολυτικού) φαρμάκου.
Μετά από έρευνα στο σπίτι του 18χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 γραμμάρια χασίς, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ. Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό και κατοχή) και οδηγούμενος χθες στον Ανακριτή έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442