
Ισραήλ: Δραματική έκκληση του ΟΗΕ – Η Γάζα μετατρέπεται σε κολαστήριο
«Φρικτό το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας»
Ο γενικός επίτροπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δήλωσε ότι «η Γάζα μετατρέπεται σε κολαστήριο και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
«Η κλίμακα και η ταχύτητα της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα είναι ανατριχιαστική».
Ο Philippe Lazzarini απηύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δώσουν «άμεση και άνευ όρων» ανθρωπιστική πρόσβαση και προστασία στους αμάχους της Γάζας και πρόσθεσε ότι η εντολή του Ισραήλ να εγκαταλείψουν 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι τη βόρεια Γάζα ήταν «φρικτή».
«Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε πρωτοφανή επίπεδα δυστυχίας και θα σπρώξει περαιτέρω τους ανθρώπους στη Γάζα στην άβυσσο» είπε.
Οι περιοχές που πρέπει να εκκενωθούν μετά το «τελεσίγραφο» Ισραήλ
Παρόλο που ο ΟΗΕ ανέφερε ότι το Ισραήλ έδωσε 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την περιοχή, το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η εκκένωση θα πάρει χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι κάτοικοι της Βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας, δηλαδή 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να εκκενώσουν προς το νότο. Από τον νότο ο μοναδικός τρόπος διαφυγής εκτός Παλαιστίνης είναι το πέρασμα της Ράφα.
Ωστόσο, το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ έχει κλείσει μετά τα ισραηλινά χτυπήματα.
Η Λωρίδα της Γάζας έχει πληθυσμό 2,3 εκατομμύρια που μένουν σε πέντε περιοχές: στη Βόρεια Γάζα, στην πόλη της Γάζας, το Ντείρ ελ-Μπαλά, στη Χαν Γιουνίς και στη Ράφα.

Οι πέντε περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας
- Αποκάλυψη Αλ Σάρα: Η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ – Τι είπε για τα Υψίπεδα του Γκολάν
- Τουρισμός: Ποιοι είναι οι μεγάλοι «αιμοδότες» της Ελλάδας – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Η Ελλάδα υπερδύναμη και στην κωπηλασία! Πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 με 6 μετάλλια
- Βερολίνο: Οι αρχές φοβούνται νέες τρομοκρατικές επιθέσεις – Ο δράστης έκανε μαθήματα αποριζοσπαστικοποίησης
- Το μυστικό της μακροζωίας: Γιατί οι κάτοικοι της «μπλε ζώνης» της Σαρδηνίας ζουν όχι μόνο πολύ, αλλά και καλά
- Μπέρναμ: Θα θέτω πάντοτε τα συμφέροντα της Βρετανίας πάνω από όλα – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές






