Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Φλεγραία Πεδία του ιταλικού ποδοσφαίρου

Τα Φλεγραία Πεδία του ιταλικού ποδοσφαίρου

Η αστυνομία ερευνούσε μια υπηρεσία στο Τορίνο που διατηρούσε ένα είδος «λογιστικής» για παιχνίδια σε παράνομους διακομιστές όταν εμφανίστηκε μπροστά της το όνομα του Φατζιόλι.

Το υπερηφαίστειο των Φλεγραίων Πεδίων περιμένουν οι Ιταλοί να εκραγεί, αλλά τα πρόλαβαν οι συγκλονιστικές εκρήξεις στο ποδόσφαιρο που έχουν σχέση με τον παράνομο στοιχηματισμό ποδοσφαιριστών.

Υπολογίζεται πως ο αριθμός των παικτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και κινδυνεύουν με τριετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δράση, είναι διψήφιος, ενώ φέρεται να έχουν ανάμιξη και τρεις πρόεδροι, εκ των οποίων ο ένας κατέχει προεδρικό θώκο σε σύλλογο της Νότιας Ιταλίας.

Προς το παρόν έχει αποκαλυφθεί πως στο σκάνδαλο εμπλέκονται οι ποδοσφαιριστές Φατζιόλι (Γιουβέντους), Τονάλι (Νιουκάστλ), Τζανιόλο (Αστον Βίλα) και Ζαλέφσκι (Ρόμα). Ο πολωνός άσος των Τζιαλορόσι είναι ο τελευταίος κρίκος των αποκαλύψεων. Και έπεται συνέχεια.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται σχεδόν τυχαία.

Η αστυνομία ερευνούσε μια υπηρεσία στο Τορίνο που διατηρούσε ένα είδος «λογιστικής» για παιχνίδια σε παράνομους διακομιστές όταν εμφανίστηκε μπροστά της το όνομα του Φατζιόλι.

Τα έγγραφα της έρευνας εστάλησαν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναγκάζοντας ουσιαστικά τον Φατζιόλι να παρουσιαστεί μόνος του στις Αρχές και να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο. Σ’ αυτό βρέθηκαν συνομιλίες με άλλους παίκτες για το στοίχημα. Σύμφωνα με τη «Ρεπούμπλικα» υπολογίζονται σε δέκα, ανάμεσά τους και ένας ακόμα ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους.

Αγνωστο πως, ο πρώην παπαράτσο Φαμπρίτσιο Κορόνα, πληροφορήθηκε τις έρευνες και άρχισε να αποκαλύπτει τα ονόματα των εμπλεκομένων. Πρώτα του Φατζιόλι, στη συνέχεια του άσου της Νιουκάστλ Σάντρο Τονάλι και του επιθετικού της Αστον Βίλα Νικολό Τζανιόλι οι οποίοι χθες δέχτηκαν την επίσκεψη της αστυνομίας στο προπονητικό κέντρο της Σκουάντρα Ατζούρα στο Κονβερτσιάνο στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί ενόψει των αγώνων τ-ης Ιταλίας για τα προκριματικά του Euro 2024. Και πριν από λίγο του Ζαλέφσκι.

Σύμφωνα με τον Κορόνα ο Τζανιόλο φέρεται να στοιχημάτιζε ακόμα και από τον πάγκο της ομάδας του στο περιθώριο αγώνα Κυπέλλου της Ρόμα. Ο ίδιος υποστήριξε στα Αρχές πως στοιχημάτιζε σε πόκερ και μπλάκτζακ και όχι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ δεν γνώριζε πως ήταν παράνομα τα portals.

Το «βαθύ λαρύγγι» φέρεται να είπε στον Κορόνα πως η μητέρα του Τζιανιόλο, Φραντσέσκα Κόστα γνώριζε τα πάντα και διηύθυνε τις συναλλαγές του γιου της.

Για στοιχηματισμό σε πόκερ και μπλάκτζακ κατέθεσε και ο Τονάλι.

Η εισαγγελία του Τορίνο έχει κατασχέσει το κινητό του τηλέφωνο, όπως και όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση αναζητώντας τις πιθανές διασυνδέσεις τους. Σύμφωνα με τον Κορόνα στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις πρόεδροι ομάδων.

Το γεγονός ότι ένας πρώην παπαράτσο δίνει το ρυθμό στις αποκαλύψεις έχει εξοργίσει τους Ιταλούς που σχολιάζουν σχετικά στα social media: «Μια χώρα που κρέμεται από τα χείλη του Κορόνα, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της».

Ο Κορόνα κλήθηκε από την αστυνομία για να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του. Η επίσκεψη του πρώην παπαράτσο στο αστυνομικό τμήμα διήρκησε μία ώρα. Κατά την έξοδό του δήλωσε πως ό,τι είχε να πει το είπε στην αστυνομία και προέβλεψε πως θα γίνει μεγάλη έρευνα.

Η εισαγγελέας Μανουέλα Πεντρότι που έχει αναλάβει την έρευνα, δεν αποκλείει να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τις παράνομες πλατφόρμες στις οποίες στοιχημάτιζαν οι ποδοσφαιριστές μετά από σχετική πρόσκληση.

Το στοίχημα στην Ιταλία δεν απαγορεύεται, ούτε για τους ποδοσφαιριστές αρκεί να στοιχηματίζει μέσω νόμιμων καναλιών και όχι στο άθλημα τους, στην προκειμένη περίπτωση στο ποδόσφαιρο.

Στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι όσο εμπλέκονται στο νέο σκάνδαλο μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τριετή αποκλεισμό και με διακοπή του συμβόλαίου τους.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024