Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την πάτησε ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πάτησε ο Πέτρος Κόκκαλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε... αδιάβαστος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Ο ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης αποφάσισε να την… πει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Αφορμή, η αντιπαράθεση που έχει προκύψει γύρω από την εκλογική μάχη στο Χαλάνδρι.

Ο Πέτρος Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει ένα άρθρο που είδε σε μια σελίδα, να μην ελέγξει τι ακριβώς είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να σπεύσει να τουιτάρει με τρόπο υβριστικό που δείχνει ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει στην εποχή των αλήστου μνήμης κραυγών για… «ψόφο».

Όμως, λογάριαζε χωρίς τον… εκπρόσωπο. Ο οποίος έσπευσε να του υποδείξει ότι ουδέποτε έκανε μια τέτοια δήλωση και ότι ο τίτλος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος δεν αναλογούσε σε κάτι που είπε όντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ιστορία ο Παύλος Μαρινάκης ουδέποτε είπε ότι θα εξαρτηθεί η χρηματοδότηση ενός Δήμου ή μιας περιφέρειας από το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες.

Ειδικότερα μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 είπε ανάμεσα στα άλλα: «Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι, όμως θα σας πω ότι όταν βλέπω έναν δήμαρχο να αναφέρεται στην Παλαιστίνη και έχουμε αυτή τη θηριωδία, αυτή την κτηνωδία στο Ισραήλ, ή όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα λεφτά που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας για το που ανήκουν οι δήμαρχοι, ούτε νομοθετικά ούτε θα μπορούσε να υπάρξει. σίγουρα θεωρώ ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πολύ πιο κοντά στον χώρο μας, μπορούν αυτά τα χρήματα να τα χρησιμοποιήσουν καλύτερα. Άρα ναι υπάρχει πολιτικό μήνυμα στις εκλογές.»

Και σήμερα μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποσαφήνισε την κυβερνητική θέση ακόμη περισσότερο: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Το ένα η αναγκαία και θεσμικά επιβεβλημένη συνεργασία με όποιον εκλεγεί, είτε σε κάποιο δήμο είτε σε κάποια περιφέρεια. Το άλλο είναι η πολιτική διάσταση των εκλογών που προφανώς θα τη θέσω εγώ ξανά δύο μέρες πριν. [..] Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ότι δεν θα πάρει ένας δήμος οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο, είπε ότι όταν υπάρχει σε έναν δήμο ένας άνθρωπος ο οποίος ανήκει στην Άκρα Αριστερά και δεν αποδέχεται ορισμένες βασικές αρχές όπως είναι η εξέλιξη, η οικονομική εξέλιξη, η απορρόφηση κονδυλίων, η ανάπτυξη η οικονομική, είναι προβληματικό. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν. […] Είδα κάποια σάιτ να κάνουν κοπτοραπτική συνδέοντας αυτό που είπα για το Χαλάνδρι και την Παλαιστίνη με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το ΕΣΠΑ, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει μια τοποθέτηση […] Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι την ώρα της κτηνωδίας είτε είναι κάποια πολιτικά κόμματα είτε κάποιοι υποψήφιοι εκ νέου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης επιλέγουν να κάνουν επικίνδυνους συμψηφισμούς. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε αυτό. Ούτε θα αποφύγουμε να το αναφέρουμε στους πολίτες. Κάθε δημοσιο πρόσωπο , κάθε αυτοδιοικητικός εκτίθεται Είναι πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι προσωπική. […] Εγώ θεωρώ βαθιά προβληματικό, είναι μια προσωπική μου άποψη και της παράταξης να υπάρχουν εκπρόσωποι των πολιτών, είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή να κάνουν αυτούς τους συμψηφισμούς. Το καταθέτουμε. Δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στον δήμο Χαλανδρίου. Αυτό είναι η δική μας αντίληψη. Έχει εκφραστεί επισήμως από τον πρωθυπουργό. […] Οι αυτοδιοικητικές εκλογες [έχουν] αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αλλά έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024