
Ισραήλ: Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων – Επέστρεψαν 230
Μέσα σε τρεις ημέρες ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επισκεπτών και κατοίκων του Ισραήλ.
Την ολοκλήρωση της επιχείρησης επιστροφής των Ελλήνων επισκεπτών και κατοίκων του Ισραήλ ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ελλάδα -συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς επαναπατρισμό πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη.
Συνολικά μέσα σε τέσσερις ημέρες επέστρεψαν 230 επισκέπτες και κάτοικοι του Ισραήλ
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, επέστρεψαν οι πρώτοι 90 Έλληνες επισκέπτες, ενώ την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, άλλοι 68. Τέλος, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, επέστρεψαν 72 Έλληνες κάτοικοι Ισραήλ, οι οποίοι δήλωσαν επιθυμία για επαναπατρισμό.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 150 περίπου τουρίστες που βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ την ημέρα που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις, ενώ υπήρχαν και μερικές δεκάδες επισκεπτών στη Γάζα.
Για το λόγο αυτό, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα τηλέφωνα της πρεσβείας και του προξενικού γραφείου, προκειμένου να επικοινωνήσουν όσοι ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Επιστροφή μέσω Ελλάδας για άλλες χώρες
Επιπλέον, διά των ανωτέρω πτήσεων διευκολύνθηκε και η επιστροφή πολιτών ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.
Συγκεκριμένα, εξασφαλίσθηκε η επιστροφή πολιτών της Αυστρίας, Γερμανίας και Ισραήλ, Αλβανίας, Βελγίου, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Ουκρανίας και Παναμά.
- Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Στο νοσοκομείο από τα τέλη Μαρτίου – Τι συνέβη με την υγεία της
- Η τεχνολογία όπως πρέπει να είναι: Πώς η Vodafone κάνει το Internet πιο ασφαλές για παιδιά και γονείς
- Την ενοχή του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της συζύγου του εισηγείται η εισαγγελέας
- Αφθώδης πυρετός: Σχέδιο για μερική άρση απαγόρευσης διακίνησης τυριού από τη Λέσβο – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν
- Ο γιατρός του Μαραντόνα κατέθεσε στη δίκη: «Είμαι αθώος, τον αγαπούσα»
- Λαζαρίδης: Ο «άριστος» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, παιδί του κομματικού σωλήνα και διπλοθεσίτης στο Δημόσιο


