Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Αγοραστός: «Προτεραιότητα αποτελεί η ανασυγκρότηση, η στήριξη των ανθρώπων με κάθε μέσο»

Κώστας Αγοραστός: «Προτεραιότητα αποτελεί η ανασυγκρότηση, η στήριξη των ανθρώπων με κάθε μέσο»

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στα ΝΕΑ στο ένθετο cityhub και αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής. «Οι πολίτες, μας είπαν την περασμένη Κυριακή στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα, να διορθώσουμε αστοχίες».

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Οι πολίτες προσήλθαν στην κάλπη και με την ψήφο τους μας έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα: είναι θυμωμένοι, απογοητευμένοι αλλά συγχρόνως δεν θέλουν  να διακινδυνεύσουν το μέλλον τους. Δεν θέλουν στο όνομα μιας καταστροφής που μας πλήγωσε και μας γονάτισε, να επιτρέψουν σε κανέναν να κάνει την οργή τους εργαλείο κομματικής, ανέξοδης μικροπολιτικής. Οι πολίτες, μας είπαν την Κυριακή να κάνουμε περισσότερα, καλύτερα, να διορθώσουμε αστοχίες. Να επιταχύνουμε την ανασυγκρότηση για να κάνουμε την Θεσσαλία καλύτερη, βιώσιμη, ανθεκτική και πιο ανθρώπινη. Ακούσαμε το αίτημα τους και σκοπεύουμε να το κάνουμε δύναμη και πράξη αυτή την Κυριακή. Για αυτό χρειάζεται να προσέλθουν στις κάλπες για να καταγραφεί η φωνή τους.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στο δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Εμείς πάντα απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους, σε όλους τους πολίτες που μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, την Θεσσαλία. Το πρόγραμμα μας είναι ξεκάθαρο. Προτεραιότητα αποτελεί η ανασυγκρότηση, η στήριξη των ανθρώπων με κάθε μέσο. Όμως, αυτή η διαδικασία δεν ανακόπτει τον αναπτυξιακό οδικό χάρτη που έχουμε σχεδιάσει  και δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές και, καλούμε τους  πολίτες να μας εμπιστευτούν για να συνεχίσουμε να κάνουμε έργα που  βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων.

«Σχεδιάζουμε έργα πνοής»

Πως βλέπετε την συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον εκλεγείτε;

Δυναμική, δημιουργική και επιτακτική. Τα χρόνια που βρισκόμαστε στην Περιφέρεια διεκδικούμε για τους πολίτες, σχεδιάζουμε έργα πνοής. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση καθώς μόνο μέσα από την λογική της προγραμματικής συνεννόησης και της συνεργασίας για το τοπικό και εθνικό καλό κερδίζει η πατρίδα μας. Αυτό είναι το σωστό. Δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπολίτευση, για τρικλοποδιές και μικροκομματικά παιχνίδια. Εμείς δεν είμαστε οπαδοί αυτής της πρακτικής όπως ο κ. Κουρέτας, που θέλει, με πεδίο τα προβλήματα της Θεσσαλίας, να παίξει ένα επικίνδυνο και τοξικό παιχνίδι στην πλάτη των ανθρώπων. Είναι μη παραγωγικό, αντιδημοκρατικό. Εργαλειοποιεί τον πόνο  και δεν σέβεται τις  πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Ποια θα είναι τα πρώτα θέματα που θα θέσετε στο περιφερειακό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2024;

Η θωράκιση της Θεσσαλίας, με βάση με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η  κλιματική αλλαγή. Η έμφαση σε αναπτυξιακά έργα που  ενισχύουν την βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα. Η πλήρης λειτουργία του πρώτου Πανευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Κλιματικής Κρίσης  για να βάλουμε την Θεσσαλία στο επίκεντρο ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε πολλά να κάνουμε, με βασικό άξονα την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την οικονομική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας με επενδύσεις και έργα υποδομών. Έχουμε στρατηγική και όραμα γιατί  είμαστε αφοσιωμένοι στη  Θεσσαλία και τους ανθρώπους της.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024