Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Κασαπίδης: Ζητάμε την εντολή να συνεχίσουμε πιο δυναμικά

Γιώργος Κασαπίδης: Ζητάμε την εντολή να συνεχίσουμε πιο δυναμικά

«Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είμαι σίγουρος πως θα μας επιβραβεύσουν την ερχόμενη Κυριακή» δήλωσε στην συνέντευξη του στα ΝΕΑ, ο Γιώργος Κασαπίδης.

Σε δεύτερο γύρο θα κριθούν οι εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στην συνέντευξη που ακολουθεί δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας κάνοντας και ένα μίνι απολογισμό

Πώς αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές μας εκτιμήσεις. Ωστόσο, προκύπτει μία ευκαιρία να αποσαφηνίσουμε με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο στους Δυτικομακεδόνες την θετική επίδραση του έργου που έχουμε επιτελέσει μέχρι τώρα. και κυρίως την στιβαρή αναπτυξιακή προοπτική του ήδη εγκεκριμένου στρατηγικού μας σχεδιασμού.

Αναλάβαμε μια Περιφέρεια με οργανωτικές αδυναμίες, βασικές ελλείψεις σε υποδομές, μια αναπάντεχη μεταστροφή στον ενεργειακό κλάδο και μια έντονη κρίση στην γούνα. Τακτοποιήσαμε εκκρεμείς υποθέσεις χρόνων, αντιμετωπίσαμε τις άμεσες ανάγκες των συμπολιτών μας και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή πορεία δημιουργίας.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είμαι σίγουρος πως θα μας επιβραβεύσουν την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στο δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Όλα τα έργα της θητείας μας, έγιναν με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Απευθυνόμαστε επομένως σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Ζητούμε να μας δείξουν ξανά την άμεση εμπιστοσύνη τους, τιμώντας μας με την ψήφο τους και δίνοντάς μας εντολή να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Δεδομένη η συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος

Πως βλέπετε την συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον εκλεγείτε;

Η απάντηση αυτή έχει ήδη δοθεί με τον πιο σαφή τρόπο από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στην Κοζάνη. Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την καλά συντονισμένη και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει τα τέσσερα αυτά χρόνια αλλά και το καλά στοιχειοθετημένο και τεχνοκρατικό αναπτυξιακό όραμά μας για την επόμενη πενταετία.

Μέσα σε δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, αναλάβαμε πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απτά αποτελέσματα. Με τους εκπροσώπους του κεντρικού κράτους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και συμμεριζόμαστε την ευθύνη για την εξασφάλιση της ευημερίας των Ελλήνων της Δυτικής Μακεδονίας. Η δεδομένη συνεργασία και επικοινωνία μας με την Κυβέρνηση είχε και θα έχει πάντα ως γνώμονα την ευημερία και τις διεκδικήσεις των πολιτών της περιοχής μας. Με την απόλυτη και έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού θα τα καταφέρουμε.

Ποια θα είναι τα πρώτα θέματα που θα θέσετε στο περιφερειακό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2024;

Η βασική μας επιδίωξη, είναι να γίνει η Δυτική Μακεδονία η πιο βιώσιμη Περιφέρεια της Ελλάδας.

Έργα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικότητας έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζουν να υλοποιούνται. Εμβληματικά έργα σύγχρονων υποδομών εξελίσσονται. Σημαντικά έργα πράσινου υδρογόνου έχουν εγκριθεί, ενώ σχεδιάζονται σήμερα εγκαταστάσεις και τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Το όραμά μας ενισχύεται από τη δέσμευση σημαντικών χρηματοδοτικών πόρων από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε μια πορεία βασισμένη στην καθαρή ενέργεια, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ υψηλής ποιότητας και την καλή προσβασιμότητα μέσω των αξόνων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024