Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW ID.4 και ID.5: Αναβάθμιση ουσίας

VW ID.4 και ID.5: Αναβάθμιση ουσίας

Τα ηλεκτρικά VW αποκτούν ένα νέο infotainment βελτιωμένο προς κάθε παράμετρο, περισσότερη ισχύ αλλά και αυτονομία

Hγερμανική φίρμα εφαρμόζει μια σειρά βελτιώσεων στα ID.4 και ID.5, υποσχόμενη μια σαφώς αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία καθώς και οφέλη σε επίπεδο ισχύος όσο και αυτονομίας.

Η κύρια μεταβολή αφορά την ενσωμάτωση της νεότερης εκδοχής infotainment της γερμανικής φίρμας, υποστηριζόμενου από ένα επίσης νέο λογισμικό το οποίο εγγυάται πιο διαισθητική αλλά και γρήγορη λειτουργία. Να σημειωθεί ότι, με τις νέες αλλαγές, τόσο το ID.4 όσο και το ID.5 εφοδιάζονται πλέον ως standard με οθόνη 12,9 ιντσών για το infotainment. Aυτό επωφελείται από μια εντελώς νέα δομή σε ό,τι αφορά τα μενού ενώ όπως ίσχυσε και για το προσφάτως ανανεωμένο ID.3, τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό και την ένταση του ήχου στο κάτω τμήμα της οθόνης είναι πλέον φωτιζόμενα.

Το νέο infotainment συμπληρώνεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit και το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με τα διαφορετικής λογικής χειριστήρια και λειτουργία. Μια από τις μεταβολές είναι μετακίνηση του επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης στο τιμόνι όπως στο ID.7, επιλογή που επέτρεψε την τοποθέτηση του μεγαλύτερου infotainment. Τις βελτιώσεις συμπληρώνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα φωνητικών εντολών με πιο φυσικό τρόπο ομιλίας και αυτόματη βάσει cloud ενημέρωση για στοιχεία όπως ο καιρός, το σκορ αθλητικών διοργανώσεων ή τιμές για το χρηματιστήριο.

Πλην των ψηφιακών αλλαγών οι πισωκίνητες εκδόσεις ID. Pro των 4 και 5 με την μπαταρία των 77 KWh επωφελούνται από ένα νέο, ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο αυξάνει την ισχύ τους σε 286 ίππους και 545 Nm ροπής.

Το ίδιο βελτιωμένο μοτέρ τοποθετείται και στην τετρακίνητη έκδοση ID. 4 Pro 4Motion η οποία επίσης αποδίδει 286 ίππους.

Αυξημένη, χάρη στο ίδιο μοτέρ είναι η ισχύς και των εκδόσεων GTX η απόδοση των οποίων φτάνει πλέον τους 340 ίππους και μειώνει τον χρόνο επιτάχυνσής τους από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 180 χλμ./ώρα.

Οι αναβαθμίσεις έχουν επεκταθεί και στην μπαταρία καθώς οι εκδόσεις με τις συστοιχίες των 77 kWh, αυξάνουν την αυτονομία τους σε 550 και 556 χλμ. για τα ID.5 Pro RWD και ID.4 Pro RWD, αντίστοιχα. Η φόρτιση στην περίπτωση των δικίνητων εκδόσεων πραγματοποιείται πλέον με ισχύ έως και 135 kW ενώ σε αυτή των τετρακίνητων με 175 kW έναντι 115 και 110 KW στις μέχρι σήμερα γνωστές εκδοχές τους. Παράλληλα με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις και ανεξαρτήτως έκδοσης, τα ID.4 και ID.5 διαθέτουν επίσης ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης για τις μπαταρίες που φροντίζει για την σωστή τους θερμοκρασία εν όψει φόρτισης.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024