Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευάγγελος Αποστολάκης: Μέτρησαν στην ΝΔ τα «δεν ξέρω...» σε μία συνέντευξη

Ευάγγελος Αποστολάκης: Μέτρησαν στην ΝΔ τα «δεν ξέρω…» σε μία συνέντευξη

Από τους πιο θερμούς υποστηρικτές και στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν είχε... απαντήσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Όσα «δεν ξέρω», τα οποία δέχτηκαν ως απάντηση οι δημοσιογράφοι από τον Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, επέλεξαν να μετρήσουν στη ΝΔ και να φτιάξουν βίντεο για τα σόσιαλ, αν και το πρωτοκλασάτο στέλεχος, κατά τη σημερινή του συνέντευξη, έδωσε, παράλληλα, και αρκετές απαντήσεις για το κλίμα όπου κυριαρχεί στο κόμμα.

Εκ των πιο θερμών υποστηρικτών του νέου προέδρου, και συνεργάτη από την αρχή της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Αποστολάκης, δίνει απαντήσεις σε πολλά θέματα, όμως, δεν εκπέμπει βεβαιότητα, ειδικά για όσα αφορούν επικείμενες κομματικές συνεδριάσεις.

Ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης

Ενδεικτικός είναι ο αριθμός 12 των «δεν ξέρω» του κ. Αποστολάκη, τα οποία, δε, έσπευσαν να τα μετρήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του μέσω της «Ομάδας Αλήθειας»

Για παράδειγμα, στην ερώτηση γιατί δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε ότι «Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει». Ωστόσο, απάντησε ο κ. Αποστολάκης ότι εκείνο που ξέρω να σας πω είναι ότι δεν λειτουργούν τα όργανα όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα και η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση. Όπως βλέπετε δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος. Ακόμα και αυτή τη στιγμή η προσπάθεια είναι να να κρατηθεί ενωμένο το κόμμα. Κανείς δεν περισσεύει.

Ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται  ότι ο κ. Κασελάκης επελέγη σαν πρόεδρος

Μιλώντας στην ΕΡΤ, όπως είπε «είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει το κόμμα και ξεκινάει από το γεγονός ότι το μεγάλο κομμάτι ή τουλάχιστον ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασελάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μια τόσο μεγάλη διαφορά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου των μελών, φτάσαμε τις 150.000 ψηφοφόρους. Ωστόσο από εκεί και μετά όλοι, όλοι καταλαβαίνουμε και όλοι ξέρουν και έχει διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα και αυτό φάνηκε από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Δεν πάει κάτι καλά, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει […] δεν μπορεί όταν μας συμφέρει το αποτέλεσμα να το δεχόμαστε και όταν δεν μας συμφέρει να το απορρίπτουμε».

Επιπλέον, τόνισε ότι «εκείνο που είναι ουσιαστικό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια θέματα και για τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις. Το θέμα του κόμματος είναι η σοβαρή αντιπολίτευση και η προσπάθεια στο να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης

«Η λύση είναι η κουβέντα, εάν δεν γίνουν συζητήσεις κι αν δεν τεθούν τα θέματα στο εσωτερικό και στα όργανα και σε συζητήσεις κατ΄ιδίαν[…] ο πρόεδρος δεν φοβάται, τους παίρνει, μιλάει μαζί τους, προσπαθεί να επικοινωνήσει και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά», είπε σε άλλο σημείο κ. Αποστολάκης.

Ακόμα ανέφερε ότι «οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι, με τους ανθρώπους αυτούς ο πρόεδρος προσπαθεί να μιλήσει, μιλάει και από εκεί θα ξεκινήσει ένα compromise (συμβιβασμός), εάν δεν υπάρξουν οι κουβέντες, εάν δεν λυθούν τα θέματα στο εσωτερικό του κόμματος δεν μπορεί να προχωρήσει…».

«Δεν ξέρω να σας πω γιατί…»

Στην ερώτηση γιατί δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε ότι «Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει. Εκείνο που ξέρω να σας πω είναι ότι δεν λειτουργούν τα όργανα όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα και η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση. Όπως βλέπετε δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος. Ακόμα και αυτή τη στιγμή η προσπάθεια είναι να να κρατηθεί ενωμένο το κόμμα. Κανείς δεν περισσεύει».

Υπογράμμισε ότι «όταν λοιπόν ξεκινάμε από τη δημιουργία των τομεαρχών και οι προτάσεις του Προέδρου προς όλους τους κοινοβουλευτικούς είναι συγκεκριμένες και έχουμε κατά κάποιο τρόπο αρνήσεις, αυτό δεν είναι λιγάκι παράξενο; Δηλαδή μας πληρώνει ο ελληνικός λαός, μας έχει επιλέξει να είμαστε στο Κοινοβούλιο και εμείς διαλέγουμε αν θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε…».

«Έπρεπε να έχουμε λύσει κάποια πράγματα χθες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «η διάσπαση δεν είναι κάτι που το συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο, αυτό που συζητάμε είναι να γίνει ό,τι προσπάθεια μπορεί να γίνει, να κινηθούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να βρούμε μία λύση, να συγκροτηθούν τα όργανα, να προχωρήσει το κόμμα[…] Ήδη το πρώτο βήμα έγινε. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συνεκτική, έχει τους τομείς. Συγκροτούνται τα τμήματα, αρχίζει να δουλεύει…».

Είναι δύσκολο  κάποιος να καταπιεί ότι αυτό έγινε…

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν κάποιος έρχεται και σε 15 – 20 μέρες κάνει αυτή την πορεία, πείθει τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα όχι τόσο τα μιντιακά συστήματα τα ορθόδοξα αλλά τα social δημιουργεί μια ανεμοζάλη θα έλεγα, είναι δύσκολο λοιπόν κάποιος να δεχθεί και να καταπιεί ότι αυτό έγινε τόσο γρήγορα και υπάρχει ένας πρόεδρος που δεν το περιμέναμε από πουθενά…» σημείωσε.

«Ο ίδιος καταλαβαίνει και φαντάζομαι το περίμενε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ό, τι περιμένεις το περιμενεις με τη λογική και λες ότι εντάξει, θα υπάρχει μια αντίδραση. Θεωρεί όμως και θεωρώ κι εγώ ότι επειδή όλοι το πονάνε αυτό που υπάρχει, υπάρχουν άνθρωποι με πάρα πολύ ιστορία, με πάρα πολύ δουλειά μέσα στο κόμμα, δεν τους αρέσει να διαλυθεί το σύστημα και να φανεί ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφτασε να κυβερνήσει τη χώρα στο να πάει όπου πάει…».

Στην ερώτηση αν είναι πολλοί που δεν συζητάνε ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «το μεγάλο κομμάτι καταλαβαίνει και δείχνει πρόθεση να βοηθήσει και να πάμε στην επόμενη μέρα».

Sports in

Final 4: Οπαδοί του Παναθηναϊκού με μπλουζάκια Αταμάν (pic)

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν στην «Uber Arena» φορώντας μπλούζες με τον Εργκίν Αταμάν και υψωμένες γροθιές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024