Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυξήθηκε το ισοζύγιο πρασίνου στο Δήμο Μαραθώνος

Αυξήθηκε το ισοζύγιο πρασίνου στο Δήμο Μαραθώνος

Με ανθρώπινη παρέμβαση ο Δήμος Μαραθώνος αύξησε το ισοζύγιο πρασίνου.

Ο Δήμος Μαραθώνος ξεκίνησε από το 2022 να ενισχύει το ισοζύγιο πρασίνου προκειμένου να καλύψει και τις περιβαλλοντικές απώλειες από την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 αλλά και άλλων αιτιών που μείωσαν το πράσινο στο Δήμο.

Μια πρωτοβουλία που έφερε αποτέλεσμα, καθώς φυτεύτηκαν 532 νέα δέντρα στο Δήμο. Αυτό που επίσης έχει ιδιαίτερη σημασία είναι στην συντονισμένη αυτή προσπάθεια συνέβαλλαν οι υπηρεσίες του Δήμου, εθελοντές και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Δήμος Μαραθώνος με μια καινοτόμο απόφαση του από το 2022 δημιούργησε για πρώτη φορά, «μητρώο πρασίνου»» όπου καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι οργανωμένες φυτεύσεις που πραγματοποιούνται στον Δήμο.

Πλήρης καταγραφή

Η αναφορά μάλιστα είναι τόσο λεπτομερής που αναγράφονται εκτός από την ημερομηνία φύτευσης, το είδος και ο αριθμός των φυτών και δέντρων που φυτεύτηκαν.

Με αυτή την μέθοδο, οι υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως η υπηρεσία πρασίνου και οι γεωπόνοι, γνωρίζουν με ακρίβεια την ηλικία των δέντρων προκειμένου να έχουν το πλήρες ιστορικό, που βοηθάει τόσο στη συντήρηση όσο και στην προστασία των περιοίκων σε περιπτώσεις που ένα δέντρο αποδυναμώνεται και σε ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να προκύψει πτώση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ισοζύγιο πρασίνου του Δήμου Μαραθώνος αναμένεται να ενισχυθεί πολύ όταν αρχίσει και η πλήρης αξιοποίηση του ΝΑΤ, της έκτασης στο Μάτι που πέρασε προ ημερών στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος, όπου θα αξιοποιηθεί ως πάρκο αναψυχής στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ άλλων οι δεντροφυτεύσεις.

ΜΗΤΡΩΟ ΔΕΝΤΡΩΝ 2022-2023

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024