Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής πραγματοποίησε η Τροχαία το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου βεβαιώνοντας 353 παραβάσεις ενώ έγιναν και 160 αφαιρέσεις πινακίδων, διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας.
Οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής διεξήχθησαν κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα με στόχευση την αντιμετώπιση της ηχορρύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους καθώς και τη βεβαίωση παράνομων σταθμεύσεων.
Σε κεντρικές λεωφόρους
Συγκεκριμένα οι έλεγχοι έγιναν σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Μεσογείων, παράδρομο Κηφισίας, Μιχαλακοπούλου, Πειραιώς).
Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
69 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
53 για παράνομη στάθμευση,
34 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
32 για ταχογράφους,
21 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
17 για θορύβους (μουσική, μη αποτελεσματικό σιγαστήρα κ.λπ.),
16 για κίνηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης,
13 για έλλειψη καθρεπτών,
8 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
7 για υπέρβαρο,
7 για φιμέ μεμβράνες,
5 για μη εμφανή πινακίδα,
4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
3 για επικίνδυνους ελιγμούς,
2 για αλλαγή κατεύθυνσης άνευ φλάς,
2 για απότομη επιβράδυνση και επιτάχυνση,
1 για φθαρμένα ελαστικά,
1 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
58 λοιπές παραβάσεις.
Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 69 άδειες κυκλοφορίας, 51 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 ζεύγη πινακίδων καθώς και 15 φύλλα ταχογράφου, ενώ ακινητοποιήθηκαν 21 οχήματα και συνελήφθη 1 άτομο για επικίνδυνη οδήγηση.
Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς να πραγματοποιούν ελέγχους, σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα στη βάση του ολιστικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια που εκπονήθηκε και υλοποιείται με συνέπεια.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων