Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελέτη: Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην τουαλέτα;

Μελέτη: Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην τουαλέτα;

Τι πρέπει να προσέχουμε στο μπάνιο

Η επιστήμη έδειξε ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε μια τουαλέτα και… δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουμε.

Αν και η λεκάνη μοιάζει να είναι το πιο μολυσμένο αντικείμενο που προσπαθεί να καθαρίζει κανείς όσο πιο συχνά γίνεται, οι ειδικοί λένε πως ίσως δεν είναι και τόσο αναγκαίο. Αυτό γιατί περισσότερο χρήσιμο από το συχνό καθάρισμα της λεκάνης, είναι το ακόμη συχνότερο πλύσιμο του χαλιού που βρίσκεται συνήθως μπροστά από την μπανιέρα ή και περιμετρικά της λεκάνης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Πρόκειται για το πιο βρώμικο πράγμα που υπάρχει στις τουαλέτες, καθώς συσσωρεύει βακτήρια, τρίχες, νερά από το νιπτήρα, βρωμιές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες, σύμφωνα με τη New York Post που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της μελέτης.

Υγρασία, μούχλα και βακτήρια

Η υγρασία στο μπάνιο μπορεί να το μετατρέψει σε εστία μόλυνσης, λόγω της μούχλας που μπορεί να αναπτύξει. Επιπλέον, είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια από τις σταγόνες ούρων που εκτινάσσονται κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι. «Για να σταματήσει η εξάπλωση των βακτηρίων, κλείστε το καπάκι της τουαλέτας πριν πατήσετε το κουμπί από το καζανάκι» συμβουλεύουν.

Οι ειδικοί λένε ότι όλοι πρέπει να πλένουν τα μπάνια τους κάθε μία έως δύο εβδομάδες, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ζοφερή. «Μια έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι που παραδέχονται ότι πλένουν τα πατάκια του μπάνιου μόνο δύο φορές το χρόνο» όπως αναφέρεται στην έρευνά τους.

Ο σωστός καθαρισμός

Τέλος, αναφέρουν ότι αν κάποιος ζει με έναν σύντροφο ή με την οικογένεια του -που σημαίνει ότι πολλά πόδια συναντούν την ίδια υγρή επιφάνεια- τότε το συχνό πλύσιμο είναι απαραίτητο και επιτακτικό για την υγεία. Ακόμα και όσοι ζουν μόνοι τους, θα πρέπει να πλένουν μία φορά την εβδομάδα το χαλάκι του μπάνιου σε υψηλή θερμοκρασία.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024