Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ανεξέλεγκτη φωτιά στο αεροδρόμιο του Λούτον - Έγιναν στάχτη 1.200 αυτοκίνητα

Βρετανία: Ανεξέλεγκτη φωτιά στο αεροδρόμιο του Λούτον – Έγιναν στάχτη 1.200 αυτοκίνητα

Πέντε άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα - Αναστάλησαν τουλάχιστον 140 πτήσεις από και προς τον αερολιμένα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/10) στο αεροδρόμιο Λούτον, λίγο έξω από τη Βρετανία, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί η αναστολή τουλάχιστον 140 πτήσεωναπό και προς τον αερολιμένα έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας

Οι φλόγες εκδηλώθηκαν από ένα αυτοκίνητο σε κτίριο που στεγάζεται σε κοντινή απόσταση από τον αερολιμένα. Συνολικά πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σχεδόν 1.200 οχήματα -από τα συνολικά 1.900 που βρίσκονταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ- καταστράφηκαν. Επιπλέον, το κτίριο Terminal Car Park 2, αξίας 20 εκατ. λιρών φέρεται να υπέστη μερική καταστροφή.

Μεταξύ των τραυματιών, οι τέσσερις είναι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, καθώς και ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου. Η επιχείρηση κατάσβεσης διήρκεσε 12 ώρες. Ανεστάλησαν οι πτήσεις – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Η φωτιά ήταν η αιτία για την ακύρωση 140 πτήσεων με χιλιάδες Βρετανούς και άλλους ταξιδιώτες να εγκλωβίζονται στο αεροδρόμιο, χωρίς να μπορούν να πετάξουν για τους προορισμούς τους.


Σημειώνεται ότι αρχικά ανακοινώθηκε πως τα δρομολόγια των πτήσεων θα αναστέλλονταν έως τις 11 π.μ. (τοπική ώρα), ωστόσο βλέποντας ότι υπήρχε δυσκολία στο να ελέγχθουν οι φλόγες που μαίνονταν, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση για παράταση της αναστολής έως τι 3 μ.μ..

«Προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού μας. Ως εκ τούτου, λάβαμε τώρα την απόφαση να αναστείλουμε όλες τις πτήσεις μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης», ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου σε ανάρτηση στο «X». Τονίστηκε, επίσης, ότι θα γίνει πλήρης έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όλα ξεκίνησαν από ένα Range Rover

Την ίδια ώρα μάρτυρες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από ένα σταθμευμένο Range Rover στο σημείο. Όπως φαίνεται και σε βίντεο χρήστη της πλατφόρμα Χ φαίνεται έχει καταγραφεί η στιγμή που εκδηλώνεται η πυρκαγιά από το εν λόγω όχημα. Η μη έγκαιρη κατάσβεση είχε ως αποτέλεσμα να καούν ολοχερώς 1.200 αυτοκίνητα.

Σοκαριστική εικόνα από τα 1.200 καμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου


Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024