Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΆΙζενχάουερ: Και δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ πλέει στη Μέση Ανατολή

ΆΙζενχάουερ: Και δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ πλέει στη Μέση Ανατολή

Ο κόσμος έγινε ακόμα λίγο πιο τρομακτικός στο άκουσμα της είδησης πως οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι άμεσες και ταυτόχρονα τρομακτικές, καθώς μετά το USS Gerald R. Ford, το USS Dwight D. Eisenhower είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο που θα πλεύσει κοντά στο Ισραήλ. Ο Ναύαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) υποστήριξε πως δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα βρεθεί στη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. To αεροπλανοφόρο Ford βρίσκονταν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Ιόνιο για κοινές ασκήσεις με την γειτονική χώρα. Λίγο νωρίτερα ήταν η Ελλάδα που συνεκπαιδεύονται με το αεροπλανοφόρο.

«Το Eisenhower δεν θα προχωρήσει ως δεύτερο πολεμικό αεροπλανοφόρο, αλλά θα είναι stand by στην περιοχή»

Κατά την χθεσινή ημέρα υπήρξαν έντονες φημολογίες ως προς την μεταφορά δεύτερου αεροπλανοφόρου, οι οποίες εν τέλει επιβεβαιώθηκαν.

Αποτρεπτική δύναμη ή «καληνύχτα και καλή τύχη;»

Οι ΗΠΑ ανέφεραν όταν έγινε γνωστή η πρώτη μετακίνηση αεροπλανοφόρου πως η παρουσία του «Gerald R. Ford» στην πολύπαθη γωνιά της Μεσογείου, έχει στόχο την αποτροπή, παρά την ευθεία ανάμειξη της Ουάσινγκτον στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Χθες παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος του NSC ανέφερε πως «είναι σημαντικό να δείξουμε πως είμαστε με το πλευρό του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του NSC το δεύτερο αεροπλανοφόρο που θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Μέση Ανατολή είναι το «Dwight D Eisenhower» το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει «για ένα μακρύ και προγραμματισμένο ταξίδι» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και «θα βρεθεί όπου είναι απαραίτητο».

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024