Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή στον δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Εξελέγη δήμαρχος μετά από... τρεις μέρες

Ανατροπή στον δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Εξελέγη δήμαρχος μετά από… τρεις μέρες

Έγινε η ανατροπή στον δήμο Νίκαιας, θέμα το οποίο ανέδειξε το in. Επικυρώθηκαν 76 ψήφοι παραπάνω στο Πρωτοδικείο και αναδείχθηκε τελικά ο Κώστας Μαραγκάκης νέος δήμαρχος

Νέος δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη αναδείχθηκε από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Κώστας Μαραγκάκης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών». Την εμπλοκή που υπήρξε με τις ψήφους και τις πιθανότητες ο κ. Μαραγκάκης να έχει ήδη εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ανέδειξε ήδη από χθες το in.

Έπειτα από μια καταμέτρηση-θρίλερ, που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ο κ. Μαραγκάκης έλαβε 76 ψήφους παραπάνω από όσους παρουσιάστηκαν από το βράδυ της Κυριακής στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, ξεπερνώντας έτσι το απαιτούμενο 43%.

Μιλώντας στο in για το ζήτημα που προέκυψε ο κ. Μαραγκάκης μίλησε για δύο εκλογικά τμήματα στα οποία είχε γίνει λάθος η μεταβίβαση των ψήφων.

Εκλέγεται με ποσοστό 43,09%

Τα τελικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου αναδεικνύουν τον Κώστα Μαραγκάκη με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» δήμαρχο με ποσοστό 43,09% και στη δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Κατηφέ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με ποσοστό 22,23%.

Ο νέος δήμαρχος θα πραγματοποιήσει σήμερα συγκέντρωση για τη νίκη του στην πλατεία Δαβάκη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «το μήνυμα της Κάλπης της 8ης Οκτωβρίου είναι σαφές και η εντολή των συμπολιτών μας καθαρή. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα. Για αυτό και θα κάνουμε ως Δημοτική Αρχή ό,τι περνά από το χέρι μας για να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης».

Αίτημα για επανακαταμέτρηση καταθέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ θα καταθέσει αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ώστε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «να καταγραφεί με σαφήνεια ο συσχετισμός δύναμης».

Σύμφωνα με την υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ παράταξη, ο κ. Μαραγκάκης αναδείχθηκε δήμαρχος από τον πρώτο γύρο για μόλις 27 ψήφους. Όμως, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, με βάση τα αποτελέσματα που κατέγραψαν μεγάλη άνοδο των ποσοστών της σε σχέση με το 2019, διαπιστώνει «ένα ρεύμα αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική».

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024