Παρασκευή 24 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ: «Η Σάνι Λουκ είναι ζωντανή», αποκαλύπτει η μητέρα της

Επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ: «Η Σάνι Λουκ είναι ζωντανή», αποκαλύπτει η μητέρα της

Η Σάνι Λουκ έχει σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Σάνι Λουκ έγινε από τα πρόσωπα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς καθώς θεωρούνταν ένα από τα θύματα της επιδρομής της ισλαμιστικής οργάνωσης στο μουσικό φεστιβάλ.

Ωστόσο, τελικά μάλλον υπάρχει ανατροπή στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα της σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, η νεαρή κοπέλα έχει απαχθεί από τη Χαμάς, αλλά είναι ζωντανή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γαζάς εξαιτίας ενός τραυματισμού στο κεφάλι.

View this post on Instagram

A post shared by @shani.louk

«Δεν ζητάμε, απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα», είπε η μητέρα της σε μία δραματική έκκληση που απηύθυνε.

«Είναι η απελπισμένη έκκλησή μου σε όλη τη Γερμανία»

«Είμαι η μητέρα της απαχθείσας, Σάνι Λουκ. Τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες ότι η Σάνι είναι ζωντανή, αλλά έχει σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι σημαντικό. Δεν ζητάμε, απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα. Δεν πρέπει να αναλωθείτε σε ερωτήσεις περί δικαιοδοσίας. Πρέπει να δράσετε γρήγορα για πάρουμε τη Σάνι από τη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η απελπισμένη έκκλησή μου σε όλη τη Γερμανία για να με βοηθήσουν να φέρω πίσω στο σπίτι τη Σάνι, υγιή», συμπλήρωσε.

«Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να αναλάβει δράση. Πλέον κάθε μέρα μετράει»

Σύμφωνα με όσα είπε στο Spiegel, Βίλφριντ Γκέρ, σύντροφος της θείας της Σάνι, της Όρλι Λουκ, ένας φίλος της νεαρής Γερμανίδας, έστειλε στην οικογένεια ένα μήνυμα και τους ενημέρωσε για την κατάσταση της νεαρής, ωστόσο δεν του επετράπη να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η Σάνι», είπε ο Γκερ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Λουκ νοσηλεύεται στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να αναλάβει δράση. Πλέον κάθε μέρα μετράει», προσέθεσε.

Πώς είχε γίνει γνωστό ότι ήταν νεκρή

Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα που ήταν σχεδόν 30 ετών, θεωρείτο ότι ήταν ανάμεσα στα πτώματα που βρίσκονταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Οι εικόνες είχαν ανέβει σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας οργή και καταδίκη.

Η ξαδέλφη της, σε κάποιο από τα βίντεο της ντροπής αναγνώρισε κάποια από τα χαρακτηριστικά τατουάζ στα πόδια της και τα κατάμαυρα μακριά ράστα μαλλιά της, ωστόσο τελικά μάλλον έκανε λάθος.

Στο βίντεο διακρίνονταν οι τρομοκράτες να κάθονται πάνω στο σώμα της, χλευάζοντας και φτύνοντας. Η Χαμάς είχε ισχυριστεί ότι το πτώμα ανήκε σε γυναίκα Ισραηλινή στρατιώτη.

Η Σάνι Λουκ μεγάλωσε στο Ισραήλ αλλά είχε γερμανικό διαβατήριο, ήταν ακτιβίστρια για την ειρήνη και αντιρρησίας συνείδησης, δήλωσε η θεία της Όρλι Λουκ, στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. Η Όρλι είπε ότι η Σάνι είχε αρνηθεί να αναλάβει τη στρατιωτική θητεία που είναι υποχρεωτική για τους Ισραηλινούς λόγω των ειρηνιστικών της απόψεων, προσθέτοντας ότι το γερμανικό της διαβατήριο βοήθησε σε αυτό.

Sports in

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Λεσόρ (vids)

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε - Show από τον Λεσόρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Μαϊου 2024