Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ασπίδες, λέει ο στρατός

Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ασπίδες, λέει ο στρατός

Ο κατάλογος με «εγκλήματα πολέμου της Χαμάς» που ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ κάνει λόγο μεταξύ άλλων για βεβήλωση και ακρωτηριαμό νεκρών.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Επίσης η Χαμάς «κρύβει τρομοκρατική υποδομή σε περιοχές αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) με ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σε έναν κατάλογο με «εγκλήματα πολέμου της Χαμάς», ο οποίος αναρτήθηκε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν επίσης πως η Χαμάς συμμετέχει σε «βεβήλωση και ακρωτηριαμό νεκρών», «εσκεμμένους φόνους αμάχων» και «απαγωγή και ομηρεία αμάχων».

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ. Ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισήλθαν στο Ισραήλ από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. Η παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έχει έκτοτε εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Η χώρα απάντησε με σκληρές αντεπιθέσεις.

Η Χαμάς σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς. Επίσης απήγαγε περισσότερους από 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ. Σε απάντηση, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024