Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ - Eπιχειρούμε τον ασφαλή επαναπατρισμό των Ελλήνων

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ – Eπιχειρούμε τον ασφαλή επαναπατρισμό των Ελλήνων

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται στο Ομάν για την Υπουργική Σύνοδο ΕΕ - Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, στο Μουσκάτ του Ομάν.

Όπως σημείωσε, η Σύνοδος πραγματοποιείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, «όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Μία επίθεση, η οποία δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

«Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους Έλληνες, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι, στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους του από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους, έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας και του γενικού προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια», προσέθεσε.

«Ήδη, χθες, 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Προσπάθεια επαναπατρισμού 68 Ελλήνων

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι 68 Έλληνες παραμένουν στο Ισραήλ, με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χαμάς για τρίτη μέρα, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει ξεπεράσει πλέον τους 1.100 νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο in για τους 68 Έλληνες, που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από το Ισραήλ, «οι Αρχές μας προσπαθούν να βοηθήσουν τους μεμονωμένους ταξιδιώτες και να τους διοχετεύσουν σε πτήσεις με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς είναι εξαιρετικά περιορισμένη η διαθεσιμότητα εμπορικών πτήσεων».

Την Κυριακή επαναπατρίστηκαν 81 Έλληνες, που βρίσκονταν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως, σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι ελληνικές Αρχές μετέφεραν τα εισιτήριά τους, καθώς θα ταξίδευαν αρχικά με την Aegean, η οποία όμως δέχτηκε να τα μεταφέρει στην El Al.

Τώρα γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών να βρουν θέσεις με την El Al, την εταιρεία που συνεχίζει τις πτήσεις από το Ισραήλ, και για τους υπόλοιπους 68 συμπατριώτες μας, που είναι μεμονωμένοι επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να φύγουν.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024