Άλλοι 68 Έλληνες παραμένουν στο Ισραήλ, με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Χαμάς για τρίτη μέρα, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει ξεπεράσει πλέον τους 1.100 νεκρούς.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο in για τους 68 Έλληνες, που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από το Ισραήλ, «οι Αρχές μας προσπαθούν να βοηθήσουν τους μεμονωμένους ταξιδιώτες και να τους διοχετεύσουν σε πτήσεις με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς είναι εξαιρετικά περιορισμένη η διαθεσιμότητα εμπορικών πτήσεων».
Υπενθυμίζεται ότι επαναπατρίστηκαν ήδη από χθες, Κυριακή, 81 Έλληνες, που βρίσκονταν για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.
Να σημειωθεί, μάλιστα, πως, σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι ελληνικές Αρχές μετέφεραν τα εισιτήριά τους, καθώς θα ταξίδευαν αρχικά με την Aegean, η οποία όμως δέχτηκε να τα μεταφέρει στην El Al.
Τώρα γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών να βρουν θέσεις με την El Al, την εταιρεία που συνεχίζει τις πτήσεις από το Ισραήλ, και για τους υπόλοιπους 68 συμπατριώτες μας, που είναι μεμονωμένοι επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να φύγουν.
Η ενημέρωση του ΥΠΕΞ την Κυριακή 8/10
Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.
Από τα 149 καταγεγραμμένα άτομα, τα 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, από όπου θα πετάξουν για Αθήνα απευθείας με προγραμματισμένη πτήση της El Al στις 21:30 απόψε (8/10).
Για τους υπόλοιπους μεμονωμένους επισκέπτες καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η επιστροφή τους να γίνει με ασφάλεια στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).