Με την ενσωμάτωση να ξεπερνά το 38% ο επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη» έσπασε το φράγμα του 60%. Ανάλογο ποσοστό είχε λάβει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
Μάχη για τη δεύτερη θέση
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χρήστος Παπαστεργίου με την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» με 10,45%, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ακολουθούν οι Σωτήρης Αβραμόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση) με 7,99%, ο Γιάννης Μυλόπουλος (Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας) με 7,19% -που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Δήμος Κυριλίδης (Μακεδονία Μπροστά) με 4,07%.
Ο Βασίλειος Ρόκος (ΣΥΝ-εργασία) με 3,82% φαίνεται πως θα είναι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο ενώ οι Φίλιππος Γκανούλης (Οικολογία Πράσινη Λύση) με 2,37%, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Συμμαχία Αντίστασης Ανατροπής) με 1,98% και ο Θανάσης Αγαπητός (Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία) με 1,76%, παλεύουν για την είσοδό τους.
Η συμμετοχή βρίσκεται στο 52,2%. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα live εδώ.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.