Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιματική κρίση 2: κίνδυνος ή μύθος;

Κλιματική κρίση 2: κίνδυνος ή μύθος;

Πριν από χρόνια έκανε την εμφάνισή της σαν «υπερθέρμανση του πλανήτη», αργότερα σαν «κλιματική αλλαγή» και πιο τελευταία, με εντονότερα τα στοιχεία του κινδύνου, σαν «κλιματική κρίση»

Κάθε φυσική καταστροφή που άξαφνα ξεσπάει, εύκολα χρεώνεται στην υποτιθέμενη αλλαγή του κλίματος που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει. Είναι όμως τα πράγματα έτσι ή ζούμε μια τεράστια ψευδαίσθηση; Το κλίμα αλλάζει, όπως πάντα άλλαζε, αλλά δεν φταίει ο άνθρωπος.

Αν ξεκινήσεις το μέτρημα της θερμοκρασίας από την εποχή της λεγόμενης «μικρής εποχής των παγετώνων», η θερμοκρασία έχει αυξηθεί. Αν αντίθετα αρχίσεις από την εποχή του «θερμού μεσαίωνα» είμαστε ακόμη πολύ πιο ψυχροί. Η λεγόμενη κλιματική κρίση αλλάζει κατά καιρούς περιεχόμενο, ανάλογα με τα συμφέροντα που τη στηρίζουν.

Πριν από χρόνια έκανε την εμφάνισή της σαν «υπερθέρμανση του πλανήτη», αργότερα σαν «κλιματική αλλαγή» και πιο τελευταία, με εντονότερα τα στοιχεία του κινδύνου, σαν «κλιματική κρίση». Κι όλα αυτά βέβαια, ενώ πριν από χρόνια – δεκαετία του 1970 – οι ίδιοι ανησυχούντες επιστημονικοί φορείς προειδοποιούσαν για επερχόμενη εποχή ψύχους!

Σε διάφορα φόρουμ που έχω μιλήσει θέτω ένα ερώτημα. Θα δεχθώ την κρίση του κλίματος λόγω ανθρώπινης παρέμβασης (διοξείδιο του άνθρακα) αν μου εξηγήσετε πώς η Γροιλανδία, όταν εγκαταστάθηκαν εκεί οι Βίκινγκς, ήταν πράσινη και πώς σχηματίσθηκε πριν από εκατονταετίες η Θάλασσα της Μάγχης από τους πάγους της Βόρειας Θάλασσας που έλιωσαν; Υπήρχαν τότε βιομηχανίες που μόλυναν την ατμόσφαιρα; Και πώς λίγο αργότερα, λόγω θερμότητας, καλλιεργούσαν αμπέλια στην κοίτη του Τάμεση; Εχει επιστημονικά αποδειχθεί πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία και μετά σημειώνονται εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα (βλ. λ.χ. Πάνος Ζαχαριάδης, «Τι συμβαίνει με το Κλίμα;», Ναυτικά Χρονικά, Αρ. Φύλλου 192, 8/9/2016). Π;vς λοιπόν το CO2 είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη; Επίσης το CO2 αποτελεί μόνο 0,04% των αερίων της ατμόσφαιρας, και οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το 3% αυτού του 0,04%. Πώς είναι λοιπόν υπεύθυνοι για την κλιματική κρίση;

Ο συνιδρυτής της περίφημης Greenpeace, δρ Πάτρικ Μουρ, διαλύει με δηλώσεις του την υποτιθέμενη επιστημονική ομοφωνία για την ανθρώπινη προέλευση της «υπερθέρμανσης». «Για τα τελευταία 300 χρόνια», ισχυρίζεται, «ζούμε σε περιβάλλον σχετικής θέρμανσης. Ξεκίνησε 150 χρόνια πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εξορύξιμα καύσιμα ή εκπέμπουμε CO2 στην ατμόσφαιρα, κι ο ρυθμός αύξησης δεν άλλαξε τα τελευταία 150 χρόνια που αρχίσαμε να εκπέμπουμε με υψηλούς ρυθμούς CO2… Αυτό δεν άλλαξε το θερμόμετρο στο ελάχιστο. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πως τους κοροϊδεύουν».

Οι αμφισβητήσεις λοιπόν για μια ανθρωπογενή κλιματική κρίση είναι πάμπολλες και σοβαρότατες. Γιατί λοιπόν πολλές κυβερνήσεις επιμένουν σε αναπόδεικτες θεωρίες που οδηγούν τις οικονομίες σε κρίση και τους λαούς στη φτώχεια και τη δυστυχία; Ποιούς συμφέρει κάτι τέτοιο;

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024