Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διαβητικός ΒΒΒ παραλίγο να πεθάνει από ελληνική ολιγωρία»

«Διαβητικός ΒΒΒ παραλίγο να πεθάνει από ελληνική ολιγωρία»

Κροατικά ΜΜΕ αναπαράγουν κατηγορίες φυλακισμένων χούλιγκαν για κακομεταχείριση και για «ένα ΒΒΒ που δεν του έδωσαν φαγητό: Μετά βίας επέζησε!»

Με κάθε τρόπο Κροάτες δικηγόροι και μέσα προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα στην Ελλάδα για τους χούλιγκαν που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που είχαν αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Το κροατικό κανάλι Ν1 αναφέρει προκαλώντας για τους προφυλακισμένους ΒΒΒ: «Νέα προβλήματα για τους BBB στην Ελλάδα: Ένας παραλίγο να χάσει τη ζωή του στη φυλακή, δύο χωρίς έμειναν ιατρική προστασία»

Το κροατικό σαϊτ «dnevno.hr» αναφέρει: «Στην Ελλάδα, η έρευνα σε βάρος των υπόπτων για συμμετοχή στις ταραχές των οπαδών στις οποίες σκοτώθηκε οπαδός της ΑΕΚ συνεχίζεται ακόμη.

Θυμίζουμε ότι οπαδοί της Ντιναμό και του Παναθηναϊκού συγκρούστηκαν με οπαδούς της ΑΕΚ στην άλλη πλευρά.

Ένας από τους BBB που κρατείται στην Ελλάδα ως ύποπτος για συμμετοχή στις τραγικές οπαδικές συγκρούσεις στις αρχές Αυγούστου ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό, φέρεται να αρρώστησε αυτές τις μέρες και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα που πάσχει από διαβήτη και ο Davor Skeledžija, διαβητικός ακτιβιστής και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας NaInzulinu.com, περιέγραψε για το N1 τι του συνέβη στις ελληνικές φυλακές.

Έπεσε σε υπογλυκαιμικό σοκ

«Από την κοπέλα του έμαθα ότι του δόθηκε ινσουλίνη, αλλά μετά δεν πήρε φαγητό έγκαιρα, οπότε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα του έπεσε πολύ. Έπεσε σε σοβαρή υπογλυκαιμία, η οποία είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση», είπε ο Skeledžija.

Οι σωφρονιστικές αρχές παρείχαν λοιπόν στον νεαρό τη μεταφορά στο νοσοκομείο και αφού σταθεροποιήθηκε, επέστρεψε πίσω από τα κάγκελα.

«Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη πρέπει να φάνε κάτι μετά τη λήψη ινσουλίνης. Αυτός ο νεαρός άνδρας έπαιρνε ινσουλίνη ανάλογα με το επίπεδο σακχάρου του. Το σώμα του το αισθάνεται αυτό, οπότε παίρνει ινσουλίνη εγκαίρως. Ζητάμε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικά φαγητό αμέσως μετά την ένεση ινσουλίνης, ώστε να αποφευχθούν τέτοιες απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις στο μέλλον», λέει ο Skeledžija.

Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό στην Ελλάδα που απείλησε τη ζωή του, ο γιατρός του κρατουμένου συνέταξε επίσημο έγγραφο που εξηγούσε ακριβώς πώς πρέπει να του χορηγηθεί ινσουλίνη. Επίσης δηλώνει ότι πρέπει να έχει διαθέσιμο φαγητό ή ζαχαρούχο νερό για να μην πέσει σε υπογλυκαιμία.

«Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας μια επείγουσα μετάφραση αυτής της ιατρικής τεκμηρίωσης στα ελληνικά ώστε να μπορέσουμε να την στείλουμε στη φυλακή στην Ελλάδα. Κάναμε έκκληση για επείγουσα ανάγκη για να μην συμβεί κάποιος εκεί να χάσει τη ζωή του από την προχειρότητα των ελληνικών αρχών», τονίζει ο Skeledžija.

Ο δικηγόρος Mario Medak, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες αρκετών από τους συλληφθέντες, προειδοποιεί επίσης ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση. «Αυτός ο νεαρός πρέπει να λάβει έγκαιρα ινσουλίνη, αλλά και φαγητό μετά από αυτήν, για να μην πέσει πολύ το σάκχαρό του», επιβεβαιώνει ο Μεντάκ.

«Έχω πληροφορίες ότι στις ελληνικές φυλακές η χορήγηση ενέσεων και τροφής διαρκεί πάρα πολύ, επομένως είναι πραγματικά επικίνδυνο για τη ζωή αυτού του κρατούμενου», κατέληξε ο Μεντάκ. Επιπλέον, ο δικηγόρος έχει πληροφορίες ότι σε άλλη φυλακή, ένας από τους κρατούμενους Κροάτες πολίτες έπρεπε να λάβει συνταγογραφούμενη θεραπεία στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν την έχει λάβει μέχρι σήμερα.

Ακόμη και σε τρίτη φυλακή, κρατούμενος Κροάτης που έχει σοβαρά τραύματα έχει πρόβλημα με την παροχή ιατρικής περίθαλψης», λέει ο δικηγόρος Medak.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024