Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνα διάλυσης: Χωρίς τηλεοπτικό πάροχο το Κύπελλο της ΕΠΟ- Χωρίς τηλεόραση και η Super League 2

Εικόνα διάλυσης: Χωρίς τηλεοπτικό πάροχο το Κύπελλο της ΕΠΟ- Χωρίς τηλεόραση και η Super League 2

Εικόνα διάλυσης στο… έξω από το Super League ποδόσφαιρο. Με αποδείξεις και την ΕΠΟ με τους χαλίφηδες να έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Καμιά φορά τα πολλά λόγια είναι περιττά. Φτάνουν τα γεγονότα για να αποδείξουν το αυτονόητο: Στην προκειμένη περίπτωση; Ότι κάτω από τη Super League στο ποδόσφαιρο της ΕΠΟ και του… Μαρτσούκου επικρατεί μια μόνιμη εικόνα διάλυσης που κάθε πέρσι… και καλύτερα.

Και δεν μιλάμε για διαιτητές, κολλητούς που παριστάνουν τα golden boys με αμοιβές να λιποθυμάς κλπ. Μιλάμε για την πιο χαρακτηριστική μορφή υποτίμησης.

Ότι κανείς τηλεοπτικός σταθμός δεν ενδιαφέρεται σοβαρά και δεν πληρώνει για να δείξει το κύπελλο Ελλάδας και κατ επέκταση τη Super League 2. Και αυτό τα λέει όλα.

Και για αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο. Και για εκείνους που δεν θέλουν όχι να βάλουν το χέρι στη τσέπη αλλά να μην έχουν ούτε «καλημέρα» με όλους εκείνους τους απίθανους τύπους που έχουν πιάσει τα πόστα.

Και για να τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτο καλύτερο το κύπελλο. Από το 2019 τα χρήματα που εισπράττει η ομοσπονδία μειώνονται. Είδικα τα τελευταία χρόνια, από το 2021 και μετά, ο θεσμός έχει απαξιωθεί πλήρως μέχρι την έκτη φάση, οπότε συμμετέχουν οι big-5.

Χωρίς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη ποιος να δει και γιατί; Και μην ξεχνάς φυσικά το γκράντε φινάλε. Πέρσι ο Μπαλτάκος ανακοίνωσε τον τελικό σε τρεις διαφορετικές χώρες και πέντε γήπεδα, ως ότου ο Μπέος να τους κάνει τη χάρη να δώσει κεκλεισμένων των θυρών το Πανθεσσαλικό.

Ποιο κανάλι ακριβώς θα πληρώσει τις… Μπαλτακίες του Μπαλτάκου; Και τι ακριβώς να δείξει; Τις άδειες καρέκλες που σε ετήσια βάση μας κάνουν ρεζίλι ή τα «στελέχη» της ΕΠΟ να τη πέφτουν στον τσάμπα μπουφέ;

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο φέτος να είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η ΕΠΟ δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανένα κανάλι και οι αγώνες της 5ης φάσης στην οποία μετέχουν ομάδες της Super League πλην των big-5 δεν θα μεταδοθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που έχει η ΕΠΟ δεν την ικανοποιεί επομένως δεν έχει επέλθει συμφωνία. Τουλάχιστον έτσι λένε στο πάρκο Γουδή. Αυτοί όμως λένε και καλημέρα και κοιτάζεις από το παράθυρο να δεις αν είναι νύχτα, οπότε…

Τέλος πάντων στη συνέχεια της διοργάνωσης λόγω της μεγαλύτερου ενδιαφέροντος των αγώνων η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αν και από την τηλεοπτική αγορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι περιορισμένο και για τους παραπάνω λόγους αλλά και λόγω άλλων προτεραιοτήτων.

Και βέβαια χωρίς τηλεοπτική στέγη παραμένει και η Super League 2. Τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα της δεν άρχιζε αν δεν είχε εξασφαλιστεί το θέμα τη πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Φέτος άρχισε χωρίς να υπάρχει συμφωνία λόγω επιθυμίας του νέου προέδρου της. Ωστόσο, Π. Μαρτσούκος που εξελέγη χάρη στην ψήφο της ΕΠΟ, δεν έχει φέρει προτάσεις, ενώ η ΕΡΤ δεν φέρεται διατεθειμένη να εμπλακεί, επικαλούμενη το θέμα με τους “στημένους αγώνες” που έσκασε το καλοκαίρι.Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Και οι τσέπες άδειες…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024