Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη: Σκοτώθηκε 19χρονος Παλαιστίνιος - Επίθεση Εβραίων εποίκων σε χωριό

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη: Σκοτώθηκε 19χρονος Παλαιστίνιος – Επίθεση Εβραίων εποίκων σε χωριό

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν τον νεαρό πυροβόλησε Εβραίος έποικος ή Ισραηλινοί στρατιώτες μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη.

Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων με Εβραίους εποίκους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο χωριό Χαουάρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού μια οικογένεια Ισραηλινών δέχθηκε πυρά όταν βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν τον νεαρό πυροβόλησε Εβραίος έποικος ή Ισραηλινοί στρατιώτες.

Η βία που συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει οξυνθεί από την αρχή του έτους, κυρίως στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, επικαλούμενο τοπικές πηγές, μετέδωσε ότι ομάδα Εβραίων εποίκων εισήλθε στο χωριό και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και άλλες ιδιοκτησίες Παλαιστινίων. Ένας από τους εποίκους πυροβόλησε τον 19χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Παλαιστίνιος σπρώχνει φλεγόμενο λάστιχο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στην Τουλκάρμ στις 5 Οκτωβρίου.

Απάντησαν με πυροβολισμούς οι στρατιώτες

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι δεκάδες έποικοι και κάτοικοι του Χαουάρα συγκρούστηκαν, με τη μία πλευρά να πετά πέτρες εναντίον της άλλης. Ένας Παλαιστίνιος έριξε ένα τούβλο προς τους στρατιώτες οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς.

“Ταυτοποιήθηκε ένα πλήγμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού, κάτι που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από τις σφαίρες των στρατιωτών.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας έποικος χρησιμοποίησε το όπλο του στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Χθες, Πέμπτη, Παλαιστίνιος ένοπλος στο Χαουάρα πυροβόλησε εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρία μέλη μιας οικογένειας Ισραηλινών. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τον καταδίωξαν και τον σκότωσαν. Η οικογένεια δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν τραυματιστεί σε ξεχωριστά περιστατικά.

Οξυμένη η βία από την αρχή του 2023

Η βία που συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει οξυνθεί από την αρχή του έτους, κυρίως στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Από την 1η Ιανουαρίου έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια τουλάχιστον 246 Παλαιστίνιοι, 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται στην παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και στην ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Εξάλλου στο Χαουάρα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς εναντίον Ισραηλινών, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων Εβραίων εποίκων στο χωριό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024