Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθέτησε γύρω του στελέχη που τον είχαν στηρίξει για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άργησε λίγο μα ήλθε. Η νέα διάταξη που επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αρχικώς σκοντάψει στην αντικειμενική πραγματικότητα των περιοδειών του νέου Προέδρου ανά την Ελλάδα, σε ορισμένες ενστάσεις για τον ρόλο που σκεφτόταν για τον Παύλο Πολάκη και στην επίσης αντικειμενική εξοικείωση με τα νέα καθήκοντα. Εν μέσω εσωκομματικών βολών όλα αυτά που δεν ήταν και λίγες ως τώρα και με ακόμη πιο οξύτατη μόλις προχθές από την μεριά του παλιού ανανεωτικού Σωτήρη Βαλντέν που μίλησε για «επιθετική εξαγορά του ΣΥΡΙΖΑ». Χθες όμως και παρά τα «λευκά» ενός ισχυρού μπλοκ εσωτερικής αντιπολίτευσης, ο σχεδιασμός ο πρώτος ολοκληρώθηκε.

Ο Νίκος Παππάς είναι το κορυφαίο στέλεχος και που τον στήριξε τον δεύτερο γύρο και που του παρείχε οργανωτικό know how και εμπειρία ενός κομματικού οργανισμού εξαιρετικά περίπλοκου στην ανθρωπογεωγραφία του

Νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός. Διευθυντής ΚΟ αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας. Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου) ο Παύλος Πολάκης. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό», είπε ο πολύ κοντινός του Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ συμπλήρωσε πως ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε άτομα που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και «έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν». Η ακτινογραφία μίας μιας των επιλογών δίδουν ένα πρώτο προεδρικό στίγμα με πεδίο την ΚΟ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ομιλία προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος.

Τα στελέχη που τον είχαν στηρίξει

Η Τζάκρη εκ των πραγμάτων πολύ κοντινή του και εκ των ανθρώπων που τον στήριξαν εξ αρχής, διαδραμάτισε ρόλο και στη συγκέντρωση υπογραφών στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ο Νίκος Παππάς είναι το κορυφαίο στέλεχος και που τον στήριξε τον δεύτερο γύρο και που του παρείχε οργανωτικό know how και εμπειρία ενός κομματικού οργανισμού εξαιρετικά περίπλοκου στην ανθρωπογεωγραφία του. Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μόλις λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου ρόλου του έμαθε την εξέλιξη, έχει κινηθεί θεσμικά με την νέα πραγματικότητα του κόμματος, έχει καλή χημεία με την νέα ηγεσία. Ο Διονύσης Καλαματιανός επίσης, ο Κασσελάκης έχει μιλήσει πολύ θετικά για το έργο και την παρουσία του.

Ο Γιώργος Τσίπρας, είναι πλέον διευθυντής ΚΟ έχοντας αποδεσμευμένες όλες τις αρμοδιότητές του και πάνω στο κοινοβουλευτικό έργο και πάνω στον χάρτη των 47 βουλευτών του κόμματος. Η τοποθέτησή του, σκόνταψε πάνω στην γκέλα του γεγονότος πως ο απερχόμενος διευθυντής της ΚΟ- και προερχόμενος από την διεύρυνση- Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν ενημερώθηκε ποτέ αρμοδίως. Στην ΚΟ όμως τελικά ψηφίστηκε και ο Κασσελάκης μετρά έναν ακόμη έμπιστό του στην νέα διάταξη. Το ίδιο και με τον Παύλο Πολάκη, εκ των πρώτων και πιο ένθερμων υποστηρικτών του Πρόεδρου.

Υπερσυντονιστής

Πλέον ως υπερσυντονιστής των ΕΠΕΚΕ ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας συμπληρώνει μια γραμμή στελεχών (διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης – Γιώργος Τσίπρας – Παύλος Πολάκης) που δίδουν τον έλεγχο στον Κασσελακη του έργου και της όλης παρουσία της ΚΟ στο νέο πολιτικό τοπίο. Οι Πολάκης – Παππάς και βέβαια άλλα στελέχη που συναντούμε στον νέο σχεδιασμό δεν ανασυνθέτουν απλώς την νέα εσωτερική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ. Το καταλάβαινες με μια απλή παρατήρηση στην πρώτη ΚΟ και στο sitting των βουλευτών στην Γερουσία την Πέμπτη.

Συνέβαλαν στο να εκλεγεί ο Κασσελάκης, ο τελευταίος με αυτούς φτιάχνει το νέο του «σύστημα» αλλά και εκείνοι φτιάχνουν το δικό τους σύστημα εντός κόμματος. Μια πολιτική σχέση αμφίδρομη και καθοριστική για την στρατηγική Κασσελακη που έκανε την πρώτη προεδρική κίνηση- με απώλειες προφανώς- και ενόψει των διαδοχικών συλλογικών διεργασιών που θα έλθουν μετά την μάχη της αυτοδιοικητικής κάλπης. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα έχει στρατηγικό βάθος και διάρκεια από την άλλη, η ετερόκλητη συμμαχία που έριξε «λευκό» στις επιλογές του στην ΚΟ και που απλώνεται από τον σκληρό πυρήνα της Ομπρέλας, μέχρι τους 6 συν 6 αλλά και ορισμένους πάλαι προεδρικούς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024