Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμό αυτοδιοικητικών ο ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης και Φάμελλος πήραν τους δρόμους

Σε ρυθμό αυτοδιοικητικών ο ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης και Φάμελλος πήραν τους δρόμους

Σε Κόρινθο, Πάτρα και Ρόδο σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, σε Καβάλα, Κοζάνη ο Σωκράτης Φάμελλος, στη Θεσσαλονίκη η Δώρα Αυγέρη - Εν κινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου

Τις τελευταίες πινελιές για τη στήριξη των ψηφοδελτίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έβαλαν σήμερα -τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου- τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρωτοστατούντος του Στέφανου Κασσελάκη.

Βασική επιδίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η «δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση» αλλά και να δημιουργηθεί «προοδευτικό ανάχωμα στις Δεξιές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε χθες στις προεκλογικές εκδηλώσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Ιωακειμίδη και του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Ζαχαριάδη.

Για την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «είμαστε υπερήφανοι ως ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουμε τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Κάντε την εκλογή του προσωπική σας υπόθεση, για το συλλογικό καλό».

Σήμερα ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές περιοχές της χώρας ώστε να στηρίξει τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συναντήθηκε στην Κόρινθο με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Μανώλη Μάκαρη, τονίζοντας πως «η Πελοπόννησος έχει μία καλύτερη λύση. Αυτή η λύση λέγεται Μανώλης Μάκαρης. Η Κυριακή είναι ένα τεστ για την κοινή λογική, για την ανθρωπιά, απέναντι στην αλαζονεία και την κακοδιαχείρηση». Ακολούθως πραγματοποίησε περιοδεία συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τα στελέχη της παράταξης και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορίνθου Γιώργο Ψυχογιό.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετέβη στην Πάτρα όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Καρπέτα. «Ο Κώστας Καρπέτας είναι ένα από αυτά τα άτομα που αξίζουν τη στήριξη του προοδευτικού κόσμου. Η χώρα μας μπορεί καλύτερα από αυτό που ζει αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου περιφερειάρχη.

Οι επιλογές του κόμματος έγιναν με χαρακτηριστική καθυστέρηση αλλά και η μετέπειτα εσωκομματική διαδικασία επηρέασε την καμπάνια των υποψηφίων

Το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στη Ρόδο όπου συναντήθηκε με την υποψήφια περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσα Καραγιάννη, όπως και στελέχη του κόμματος στην περιοχή. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η πρώτη του σκέψη για να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο λίγο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού όπου, όπως ανέφερε, «διαπίστωσα την διάλυση του επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας».

Εν κινήσει και ο Σωκράτης Φάμελλος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκρατής Φάμελλος βρέθηκε σήμερα σε Καβάλα και Κοζάνη.

Στην Καβάλα συναντήθηκε με τον Στέργιο Ηλιόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία έχει επιλέξει να στηρίξει αυτήν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, γιατί χρειάζεται εδώ στην ακριτική Περιφέρεια, σε αυτήν την παραμελημένη περιφέρεια της χώρας μας, να δώσουμε παραπάνω προσοχή από ό,τι μέχρι τώρα έχουν δώσει δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι διαδεχόμενες διοικήσεις του κ. Μέτιου».

Ακολούθως στην Κοζάνη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε στην κεντρική ομιλία της υποψήφιας περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεωργίας Ζεμπελιάδου, που στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και του σχήματος «Ελπίδα» για τη Δυτική Μακεδονία είναι ο μοναδικός δρόμος για ένα προοδευτικό μέλλον», είπε -μεταξύ άλλων- κατά την παρουσία του στο προεκλογικό περίπτερο της υποψήφιας περιφερειάρχη.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Μυλόπουλου, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Χαιρετισμό μεταξύ άλλων πραγματοποίησε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, που μετέφερε την ευχή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σβίγκου: Η αλαζονεία της Δεξιάς πρέπει να βρει απάντηση

«Η αλαζονεία της Δεξιάς πρέπει να βρει απάντηση από τις προοδευτικές δυνάμεις την Κυριακή των εκλογών», τόνισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου σε σημερινή συνέντευξή της στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5», δίνοντας το στίγμα της αλλαγής που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να υπάρξει μια προοδευτική στροφή στην Αυτοδιοίκηση, να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματά της και να γίνει συζήτηση επί των προτάσεων».

Η αργοπορία και το στοίχημα

Είναι γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθούν να υπακούσουν στην άτυπη ανακωχή που κηρύχθηκε στον εσωκομματικό πόλεμο. Ένα κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες για να χαλάσει εκ νέου με το «χρίσμα» στον Παύλο Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι προσδοκίες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι υψηλές, καθώς λίγες υποψηφιότητες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν με αξιώσεις να διεκδικήσουν τη διοίκηση περιφερειών ή δήμων. Οι επιλογές του κόμματος έγιναν με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ενώ και η μετέπειτα θυελλώδης εσωκομματική διαδικασία επηρέασε την καμπάνια των υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση.

Πλέον στοίχημα αποτελεί και το ποσοστό που θα λάβει στους κεντρικούς δήμους και στις περιφέρειες που έχει δώσει το χρίσμα του, όπως και αντίστοιχα η διαφορά του από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024