Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η υπόθεση Μπελέρη στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Έντι Ράμα

Η υπόθεση Μπελέρη στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Έντι Ράμα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε και με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας

Στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στα Τίρανα αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στον Τύπο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, στον οποίο έθεσε το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης του Φρέντι Μπελέρι στις αλβανικές φυλακές.

Η ελληνική αντιπροσωπεία βρέθηκε την Παρασκευή στα Τίρανα, για να συμμετάσχει στη Διαδικασία του Βερολίνου για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, «πρόκειται για μία διαδικασία, την οποία εκκίνησε η Ελλάδα, όταν το 2003 στην ‘Ατζέντα Θεσσαλονίκης’ οριοθετήθηκε ο ευρωπαϊκός δρόμος των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων. Αυτή είναι Συνθήκη για την ευημερία και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής, υπό τους όρους, βεβαίως, τους οποίους έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

«Η κράτηση Μπελέρη συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας»

«Είχα επίσης την ευκαιρία να συναντήσω τον Αλβανό πρωθυπουργό και τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών και να συζητήσω μαζί τους θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών», προσέθεσε.

«Προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία»

Αναφερόμενος στον Φρέντι Μπελέρη, σημείωσε: «Έθεσα, επίσης, τη συνεχιζόμενη προσωρινή κράτηση του Φρέντι Μπελέρη και την απόρριψη του αιτήματος που έχει θέσει, έτσι ώστε να μπορέσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα, τα οποία του απέδωσε ο λαός της Χειμάρρας. Η συνεχιζόμενη αυτή απόρριψη συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας».

«Επίσης, είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας», προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ενημερώθηκε τόσο για ζητήματα που αφορούν στην Ομογένεια, «όπως κατεξοχήν την απαίτηση να υπάρχει ακεραιότητα στη διαδικασία απογραφής που εξελίσσεται αυτή την ώρα στην Αλβανία, όσο, βεβαίως, και για το σπουδαίο εκπαιδευτικό, ποιμαντικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή, το οποίο θα στηρίξει η ελληνική Πολιτεία όπως το έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024